изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:06 EEST
Възможно е активизиране на колебаещите се избиратели, сочи проучване на "Маркет Линкс"    
НовиниСофия. Георги Първанов би получил 43% подкрепа на изборите в неделя, при избирателна активност от 44%. Това сочат данните от проучване на Маркет Линкс, проведени в периода 14-17 октомври. При същата избирателна активност след Първанов се нарежда кандидатът на “Атака” Волен Сидеров с 29%, следва десният кандидат Неделчо Беронов с 18%, Георги Марков – 7% и за други биха гласували 3%.


При 39% избирателна активност, Георги Първанов би получил 44%, Волен Сидеров – 28%, Неделчо Беронов 16%, Георги Марков – 8%, а за други кандидати биха гласували 4%.
Според проучването се наблюдава прегрупиране към Волен Сидеров на избиратели от други политически партии – основно на БСП и НДСВ. “Това показва процеси на преориентация, но този род избиратели не са последователни и не всички реализират своето решение. Така, че е възможно декларираната в момента подкрепа да не се реализира изцяло”, посочва се в изводите от проучването.
“Възможно е през оставащите дни от кампанията да се повиши напрежението и да се активизират част от колебаещите се избиратели. Това ще повиши избирателната активност, като ще се отрази в най-висока степен на резултата на Волен Сидеров заради възможността той да стигне втори тур. При повишаване на активността, ще се съсредоточат нови избиратели към Неделчо Беронов или алтернативните кандидати с по-ниска подкрепа”, сочи още проучването.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Възможно е активизиране на колебаещите се избиратели, сочи проучване на "Маркет Линкс" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди