изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 08:20 EEST
ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ “ ПОЛИЦИЯ” – ГР. ДОБРИЧ    
Ред и сигурност

НА ВНИМАНИЕТО НА ЖИТЕЛИТЕ ОТ ОБЛАСТ ДОБРИЧ !  От началото на 2006 година в ОД“ Полиция”–гр.Добрич, са получени няколко сигнала за извършени измами, при които ловки престъпници, са отнели от жители на гр.Добрич и областта парични суми от сто до няколко хиляди лева. Те са извършени по следните начини:



1. Непосрествено след като е изтеглил парична сума от банка, гражданин е бил спрян от измамник, който му се представил за банков служител. Измамникът заявил, че току-що в банката е допусната сериозна “грешка”, и гражданинът е получил фалшиви банкноти. Мнимият банков чиновник, услужливо предложил на гражданина, незабавно да извърши подмяна на фалшивите банкноти с истински, в намиращият се в близост банков офис. След като получил от доверчивият гражданин изтеглената парична сума, “банковият чиновник” ловко избягал с парите.

2. След обаждане по телефон, измамник се представил за служител на МВР. Той е заявил на собственика на телефона, че срещу него се води следствие и че във връзка с това има наложена парична глоба, която незабавно трябва да се внесе. Измамникът е предложил на потърпевшия да заплати глобата във вид на телефонни ваучери. Той определил срок от 1-2 часа за закупуването им и оставил мобилен телефонен номер, на който потърпевшият е трабвало да продиктува номерата на закупените от него ваучери.

3. Измамник се свързал по телефона със случаен гражданин Представил се за роднина и след като спечели доверието на потърпевшия, измамника му предложил изключително изгодна “сделка” за закупуване и съответно препродаване на значително по – висока цена на дефицитни резервни части. Чрез посредник потърпевшия дал няколко хиляди лева, а получил ненужни детайли.

Във връзка с гореописаните измами ОД “Полиция” гр.Добрич, смята за необходимо да даде за пореден път следните препоръки:

~ Бъдете изключително внимателни към примамливи предложения за изгодни сделки и лесни печалби. В никакъв случай не давайте парични суми на лица, които не познавате и които демонстрират немотивирано желание да ви помогнат да спечелите.

~ Не се доверявайте лекамислено на лица, който ви срещат случайно на улицата или ви се обаждат по телефона и се представят за служители на различни институции. При необходимост задължително правете насрещна проверка в съответната институция.

~ Също така, имайте в предвид, лицата вършещи измами, притежават богат репертоар от заблуди и добри артистични способности.

~ Ако все пак бъдете измамен, незабавно се обадете в полицията и съобщете всички обстоятелства около престъпното деяние. Търсете полицията и при опити да бъдете измамеин.

 


Сходни връзки

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ “ ПОЛИЦИЯ” – ГР. ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди