изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:34 EEST
Франция не пуска Кадафи на посещение заради сестрите    
По света

Представител на френското министерство на отбраната съобщи , че има "проект" за посещение на либийския лидер Муамар Кадафи във Франция, но той може да стане факт след уреждането на въпроса с петте български медицински сестри, обвинени в умишлено заразяване на либийски деца с вируса на СПИН, предаде Франс прес.



Либия е заинтересована от покупката на бойни самолети "Рафал" и хеликоптери "Тигър" и при посещението си в Париж либийският лидер Муамар Кадафи би могъл да покаже тази заинтересованост, уточни същият източник.

Според него по време на визитата на Кадафи, която все още е само проект, би могло да се обсъди военното сътрудничество между двете страни. Тогава Либия би могла да покаже интерес за подновяване на въоръжението си, закупено преди наложеното й международно оръжейно ембарго от 1986 г. до 2004 г.

В сряда Париж съобщи за обсъждано споразумение между Франция и Либия за обновяване на произведената във Франция военна техника на Джамахирията, получена през 70-те години на миналия век - бойни самолети F1 и кораби Корвет.

Засега не е посочена дата за посещението на Кадафи в Париж, но се предполага, че либийският лидер желае да посети Франция, докато Жак Ширак все още е президент. Мандатът на Ширак изтича през май 2007 г.

Според представителя на френското министерство на отбраната обаче посещението на Муамар Кадафи в Париж не може да се осъществи, преди да бъде уреден въпросът с българските медицински сестри в Либия.  http://darik.net

 


Сходни връзки

Франция не пуска Кадафи на посещение заради сестрите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди