изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-09 @ 04:39 EEST
СПИРАТ ДЕТСКИТЕ ПРИ ЛИПСА НА УДОСТОВЕРЕНИЕ ОТ УЧИЛИЩЕТО    
Новини31 октомври е срокът, в който родителите трябва задължително да подадат удостоверение от учебното заведение, където учи детето им, за това, че то е записано за новата учебна година.

Това се налага във връзка с последните промени в Правилника за прилагане на Закона за семейните помощи за деца, припомни Радка Димитрова, началник на отдел "Социална закрила" при дирекция "Социално подпомагане" в Добрич. При липса на такъв документ помощите за деца, или т.нар. детски, няма да се изплащат. До този момент обаче едва около 50 процента от родителите, които имат право на детски, са представили такова удостоверение. Повечето вероятно не знаят за тази промяна, въпреки, че директорите на учебни заведения са били уведомени и помолени да се съобщава по време на родителските срещи, заяви още Р. Димитрова. Тя припомни, че право на помощи за деца имат родители с доход до 200 лева на член от семейството.
 


Сходни връзки

СПИРАТ ДЕТСКИТЕ ПРИ ЛИПСА НА УДОСТОВЕРЕНИЕ ОТ УЧИЛИЩЕТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди