изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:51 EEST
Точно 40% е била избирателната активност на първия тур от президентските избори    
НовиниТочно 40% е била избирателната активност на първия тур от гласуването за президент и вицепрезидент, съобщи говорителят на ЦИК Бисер Троянов. Тази цифра е получена на базата на общия брой избиратели, имащи право на глас и навършили 18 години. Според ГРАО това са 7 075 041 души. В избирателните списъци на 22 октомври, включително с дописаните в изборния ден, е имало 6 477 126 души. Гласували са общо 2 856 734 българи в страната и чужбина.


Недействителните гласове са 2.71%. От тях най-много са недействителните бюлетини със задраскана повече от една кандидат-президентска двойка – 31 421, следвани от празните бюлетини – 24 219. Бюлетините с инициали са 19 804 и бюлетините без два печата на СИК – 1 236.

Обичайно недействителните бюлетини за президентски избори са 1.5%, съобщи Троянов и обясни по-високия брой на този вот с организираната преди изборите кампания срещу гласуването.

Бюлетината за втория тур ще е по-малка по дължина и същата по ширина. В нея двете кандидат-президентски двойки ще бъдат подредени по номерацията от първия тур. Сгъването и двата печата се запазват. ЦИК е решила, че при получаването на печатите си секционните комисии ще направят ново маркиране на печатите, за да се осигури уникалността им.

На втория тур на изборите всички, които са гласували по настоящ адрес, могат да гласуват в същите секции. Общините нямат право да издават нови удостоверения за гласуване на друго място. Хората, които притежават такива удостоверения, могат да гласуват в същата секция или по постоянен адрес. В сила остават и удостоверенията за застъпници и наблюдатели. /БГНЕС
 


Сходни връзки

Точно 40% е била избирателната активност на първия тур от президентските избори | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди