изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 06:54 EEST
Кунева ще брани 450 млн. потребители в Европа    
НовиниЛично председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу е настоял пред премиера Сергей Станишев Кунева да бъде българският еврокомисар. Кандидатурата й била единодушно одобрена, сподели министър Кунева след връщането си от Брюксел.

Досега в ЕС не е имало отделен комисар за защитата на потребителите. Тя е била в ресора на кипърския комисар Маркос Киприану, който от 1 януари ще отговаря само за здравеопазването, предаде "Фокус". Разпределянето на ресорите е компетенция изцяло на председателя на Европейската комисия, в случая на Барозу, който обяви назначаването на новия комисар. Преди да поеме поста, Кунева ще бъде изслушана в Европейския парламент. Първоначално беше предвидено гласуването в ЕП да стане на 4 януари, но вчера председателският съвет реши да го изтегли на по-ранна дата – 13 декември, за да могат двамата нови комисари на България и Румъния да могат да поемат своите функции още на 1 януари. Кунева не се притеснява от изпита пред европейските депутати в края на ноември. "Състезателен човек съм и обичам изпитите. Аз искам да покажа, че имаме добре подготвена администрация, хора които знаят и могат да мислят модерно. Защитата на потребителите е вълнуваща област за мен, защото се отнася до 450 милиона европейци”, каза тя и допълни, че това е политика, в която се пресичат различни интереси. “Тази област ме кара да бъда спокойна, защото ми е добра позната. Това е една от областите, за които България е преговаряла по време на подготовката си за членство в ЕС”, посочи Кунева. Тя каза още, че членовете на нейния екип ще бъдат избирани на конкурсен принцип. Екипът ще се състои от около 10 души, като едва 3-4 души ще са българи, защото членовете на кабинета трябва да са най-малко от три националности.
 


Сходни връзки

Кунева ще брани 450 млн. потребители в Европа | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди