изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:02 EEST
Роми пребиха горски стражар    
НовиниИхтиман. Горски стражар е с черепно-мозъчни травми след нанесен му побой при залавянето на група роми, превозващи незаконно добита дървесина с кон и каруца. Това съобщиха от Министерството на земеделието и горите.


По време на извършена съвместна проверка от Подвижна горска стража към НУГ и представители от РПУ- Ихтиман са задържани група роми, превозващи незаконно добита дървесина с кон и каруца. При инцидента горският стражар Генадий Аспарухов е получил сериозни черепно-мозъчни травми и е настанен за лечение в “Пирогов”.
Около 9.00 часа от Държавно лесничейство –Ихтиман поискали полицейско съдействие във връзка с конфискация на кон за нарушение по Закона за горите. Веднага за с. Стамболово заминал автопатрул, който изчакал колата със служителите от НУГ и ги съпроводил към мястото. В района на пътен възел “Мухово” на автомагистрала “Тракия” автомобил “Москвич” препречил пътя им. От колата изскочили група роми, въоръжени със секири, камъни и дървета, които започнали да замерят автомобила на НУГ. За предотвратяване на по-сериозен инцидент полицаите упражнили физическа сила и помощни средства срещу съпротивляващите се роми. Нарушителите продължили да замерят с камъни возилото на горските, при което счупили стъклото.
Един от горските стражари произвел изстрели с оръжието си. Полицейският автопатрул успял да ескортира джипа на НУГ до автомагистрала “Тракия” и се върнал отново на мястото. На помощ на колегите си пристигнали и двама районни инспектори, обслужващи района, един от които ром. Въпреки това нарушителите продължили да оказват яростна съпротива. След употреба на физическа сила и помощни средства е задържан един от побойниците – И.М. /30 г./ от Ихтиман, а москвичът е бил иззет. Останалите роми избягали, но са установени и се издирват от полицията.
Министерство на земеделието и горите и НУГ осъждат този пореден случай на посегателство върху горски служители и припомнят, че за последните 6 месеца това е 9-тият инцидент по охрана на горите на територията на ДЛ – Ихтиман.

http://www.focus-news.net

 


Сходни връзки

Роми пребиха горски стражар | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди