изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:53 EEST
Марио Ал-Джабури: Голф, конгресен и ловен туризъм биха могли да привлекат вниманието на платежоспособни туристи към нашата стран    
Интервюта  Председателят на Държавната агенция по туризъм Марио Ал-Джабури е на посещение във Варна по повод откриването на Панаира на туризма и свободното време. В неговата програма бе включен официален обяд с представители на туристическите браншови организации и местните медии. По данни на Държавната агенция по туризма тази година броят на туристите се увеличил. Във връзка с тази положителна статистика Радио "Фокус" - Варна потърси коментара на Марио Ал-Джабури.


Фокус: Изнесените от Вас данни сочат положителен ръст на туристите, посетили страната ни през изминалия летен сезон, спрямо предходните години. Хотелиери от региона обаче, изказват точно обратното мнение, че с всяка изминала година сезона става все по-слаб. Какъв е Вашият коментар?
Марио Ал-Джабури: Ние никога няма да признаем, че ни върви добре! Трендът е положителен. Такъв е през последните няколко години. Наистина има увеличение на броя на туристите. Данните не могат да бъдат манипулирани. Това са фигури от Гранична полиция и други служби, статистика, която се предоставя на Агенцията. Това, че някои хотелиери се оплакват, че посещаемостта не е била голяма, трябва да ги накара да се замислят какви са причините. В други хотели в същото време е имало презаписване на туристи, желаещи да ползват базата им. Причините могат да се крият в качеството на услугата, която предлагат, както и в цената й. Има генерална тенденция на увеличаване броя на туристите.
Фокус: Какви според Вас са основните причини за увеличаване броя на туристите и съответно за тази положителна статистика?
Марио Ал-Джабури: България е много интересна дестинация. Сега, при влизането ни в ЕС много хора искат да посетят страната. Има много туристи от Румъния, тъй като за тях е лесно да се придвижат до нашите обновени курорти. Има увеличение и на руските туристи, които също търсят качествения продукт. За наша радост те са платежоспособни туристи.
Фокус: Кой летен курорт в България според Вас привлича най-много туристи?
Марио Ал-Джабури: Не бих искал да разделям курортите и не е редно, според мен. Важното е, че има увеличение на броя на туристите през този туристически сезон, което означава, че всички хотели би трябвало да са усетили разликата.
Фокус: Според Вас кои трябва да бъдат акцентите, върху които трябва да наблегнат хотелиерите за да се развие още повече нашия туризъм?
Марио Ал-Джабури: Качество, качество и пак качество на услугата. Имаме прекрасни хотели. Трябва да се съсредоточим върху повишаване качеството на услугата и предоставяне на повече атракции, който ще привлекат туристите.
Фокус: Екология, култура, фолклор - това ли са нещата, с които привлича България?
Марио Ал-Джабури: Култура. Природа. Фолклор. Различните видове туризъм, особено новите - голф, конгресен и ловен туризъм биха могли да привлекат вниманието на платежоспособни туристи към нашата страна.
Севил САБРИ

http://www.focus-news.net

 


Сходни връзки

Марио Ал-Джабури: Голф, конгресен и ловен туризъм биха могли да привлекат вниманието на платежоспособни туристи към нашата стран | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди