изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 09:44 EEST
БЮЛЕТИН НА РДВР    
Ред и сигурностПрез изминалите 2  денонощия  на територията, обслужвана от ОД "Полиция"- гр. Добрич, са  регистрирани 3 престъпления и произшествия .

  1. На 04.11.2006 година, от магазин в района бул."Добруджа"  в гр. Добрич, неизвестно лице е направило неуспешен опит да изърши кражба на преносим компютър.
  По случая работят служители на Първо РПУ - Добрич, провеждат оперативно - издирвателни работи за установяване и задържане извършителят на деянието. Образувано е досъдебно производство.

  2. На 05.11.2006 година, след получен сигнал и незабавно отреагиране на служители от РПУ - гр. Балчик, в с. Змеево, общ. Балчик е задържан 49 годишен мъж от гр. Балчик.
  Същият е заподозрян в това, че непосредствено преди задържането му, пред питейно заведение в с.Змеево е нанесъл повреди по паркиран лек автомобил "Опел Астра", собственост на жител от същото село. От извършеният оглед е установено, че са унищожени панорамното стъкло и огледалата на автомобила и са нанесени поражения по капака и калниците на МПС.
  Заподозряното лице е задържано за срок от 24 часа в РПУ - Балчик. Има данни, че деянието е предхождано от употреба на алкохол от страна на задържания.
  Материалите по случая се подготвят за бързо полицейско производство по чл.216, ал.1 от НК.  
  
       
    През двете денонощия са регистрирани 4 пътно-транспортни произшествия с един ранен гражданин. 

  На 04.09.2006 година, около 09.00 часа, по пътя гр. Добрич - гр. Варна, в райна на кръстовището за с. Дебрене, възниква пътно транспортно произшествие между лек автомобил "Опел", управляван от 28 годишен водач от гр. Тервел и лек автомобил "Ауди", управляван от 38 годишен водач от гр. Варна. В резултат на пътното произшествие до МБАЛ - гр. Варна е транспортирана 37 годишна жена от гр. Варна, която е пътувала в лекият автомобил "Ауди" Последната е с фрактури в областна на гръдният кош и ключица. Няма опастност за живота и. Останалите лица, участвали в пътно- транспортният инцидент, след преглед  МБАЛ - гр. Добрич  са освободени. По двата катастрофирали автомобила има нанесени значителни материални щети.
  Причините довели до възникването на ПТП се изясняват в условията на досъдебно производство.

  На 05.11.2006 година, за времето от 01.00 часа до 18.00 часа, в гр. Добрич от служители на полицията са установени двама водачи от същият град, съответно мъж на 32 години и жена на 24 години, управлявали леки автомолили след употреба на алкохол над 1.2 промила. Техническите средства с който са изпробвани водачите са отчели съответно 2.09 и 1.26 промила алкохол в издишваният от тях въздух. Непосредствено преди установяването на наличието на алкохол 24 годишната жена допуска пътно - транспортно произшествие с материални щети /удря паркиран лек автомобил/.
  Деянието на двамата водачи е престъпление по чл.343"Б", ал.1 от НК.
   Поделенията ОД "ПБЗН"- гр. Добрич   са   участвали в гасенето на 1  пожар.

  На 05.11.2006 година, в 17.06 часа в ОД "ПБЗН" - гр. Добрич е получено съобщение за възникнал пожар в апартамент по ул. Дунав в гр. Добрич. Пожарът е потушен от два дежурни екипа на Първа РС "ПБЗН" - Добрич. В резултат на пожара са нанесени материалин щети по остъкляването и обзавеждането на жилището.
  Пожарът е предизвикан от късо съединение в ел. разклонител включен в мрежата.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА РДВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди