изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 19:54 EEST
Николай Камов предлага законова поправка за връщане в общините на половината от събрания данък общ доход    
ПарламентСофия. Лидерът на ПД Социалдемократи и депутат от Коалиция за България Николай Камов ще внесе поправка в Закона за държавния бюджет минимум 50% от събрания в общините данък общ доход да се връща в съответните населени места.

Това стана ясно след среща на Николай Камов със столичния кмет Бойко Борисов посветена на бюджета на София, предаде репортер на Агенция “Фокус”.
Според Камов поправката ще бъде основа на истинската децентрализация и ще е в полза на всички общини. В отговор на въпрос на Агенция “Фокус” дали ще потърси подкрепа от другите депутати от Коалиция за България при приемането на поправката, Камов отговори, че ще разговаря с абсолютно всички, включително ще постави въпроса и на заседание на парламентарната група.
“Ако Народното събрание не иска да бъде придатък на правителството трябва да прецени кое е правилно и кое не”, посочи Камов. Той допълни, че трите гласа на социалдемократите в парламента ще бъдат за по-висок бюджет на столицата.
Камов обясни, че в момента общините не могат да правят дългосрочни програми, тъй като планирането на бюджета не го позволява. “Колкото пари даде правителството, с толкова разполагат общините”, обясни народният представител.
Мартина БОЗУКОВА
 


Сходни връзки

Николай Камов предлага законова поправка за връщане в общините на половината от събрания данък общ доход | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди