изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:38 EEST
ДВЕ МИНУТИ НЕ СТИГНАХА НА “КАЛИАКРА” ДА СЪТВОРИ СЕНЗАЦИЯ    
СпортДве минути не достигнаха на “Калиакра” да сътвори сензацията на 1/16-финали за Купата на България срещу “Локомотив” (Сф). Възпитаниците на Велислав Вуцов загубиха, но спечелиха аплодисментите на публиката, която ги поздрави за самоотвержената игра след последния съдийски сигнал.

 Вторият във временното класиране във висшата лига продължава участието си в 1/8-финалите на турнира, след като победи домакините с минималния резултат 1:0. Голът за победата на железничарите постигна влезлият през второто полувреме Станислав Руменов в 88-та минута на редовното време на мача със силен диагонален удар от 16-17 метра.

Локомотивци превъзхождаха “Калиакра” и през двете части на мача. Стефан Дончев и Кристиян Добрев улучиха гредите на каварненската врата през първото полувреме след грешки на защитници. Герой на мача се превърна вратарят Мирослав Григоров който игра много сигурно и спаси десетина от така наречените стопроцентови голови положения.

През второто полувреме треньорът на гостите Стефан Грозданов вкара в игра централният нападател Цветан Генков. Националният състезател обаче бе напълно обезвреден от Латин Венков.

“Калиакра”: Григоров, Венков, Славов, Д. Димитров, Станков, Кискинов, Йонков (70-А. Димитров), Христов, Божилов, Бояджиев (81-Иванов), Георгиев (68-Станчев).

“Локомотив” (Сф): Голубович, Петков, Дончев, Върбанов, Марков, Караджинов, Орачев (50-Генков), Мишура (60-Коилов), Антунович, Павлов (74-Руменов), Добрев.

Голмайстор 1:0 Станислав Руменов 88 мин.

Съдия: Петър Стоянов, помощници – Неделчо Чакъров, Мартин Маргаритов.

Жълти картони: Юлиан Петков, Георги Марков (Локомотив Сф).

Димитър АПОСТОЛОВ

 

ТРЕНЬОРИТЕ

Стефан Грозданов, старши треньор на “Локомотив” (Сф): “Възможно е да е имало подценяване на съперника, особено в офанзивните ни хора, защото те се изредиха да изпускат по 2-3 пъти, а за цялата среща се събраха 12-ина голови положения. В края на мача това можеше да ни изиграе лоша шега.

“При мачовете от първенството се играе по съвсем различен начин. Тук всеки отбор се стреми да се покаже в най-добра светлина, както направи “Калиакра”. Аз съм много доволен от добрия терен и от условията, които ни предложиха домакините за този мач. Смятам, че нашите момчета трябва да си помислят сериозно, щом пропускат с аристократична лекота толкова много голови положения”

Велислав Вуцов, генерален мениджър на “Калиакра”: “Надявах се на повече, но обективни и субективни фактори ни попречиха да се представим по-добре. Към обективните слагам многото енергия, която вложиха момчетата в неделния мач срещу “Хасково” от първенството преди 3 дни. За нас той бе най-важният за сезона. Както знаете от 0:2 обърнахме резултата на 3:2. Това не става всеки ден и не всеки го може. Дори се учудвам, очаквах да сме по-изморени и по-тежки, но във функционално отношение стояхме относително добре. Стараеха се момчетата, но допуснаха груби грешки, защото при пулс над 200, краката не слушат. Въпреки това стояхме горе-долу добре подредени на терена и успяхме да се противопоставим на един много добре балансиран и добър отбор, какъвто е “Локомотив”. Смятам, че не ни достигнаха 2 минути, но допуснахме и индивидуални, и тактически грешки.

Един Латин Венков, когото смених в 20-ата минута на мача с “Хасково”, днес игра превъзходно. Беше отличен срещу Саша Антунович и неутрализира Цветан Генков, който струва милиони.

Димитър АПОСТОЛОВ

 

 


Сходни връзки

ДВЕ МИНУТИ НЕ СТИГНАХА НА “КАЛИАКРА” ДА СЪТВОРИ СЕНЗАЦИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.46 секунди