изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:50 EEST
Джордж Буш: Разочарован съм и споделям отговорността за загубата на изборите    
По светаВашингтон. “Разочарован съм и като лидер на Републиканската партия споделям голяма част от отговорността за загубата на тези междинни парламентарни избори,” заяви Джордж Буш по време на пресконференция в Белия дом, предавана пряко по Си Ен Ен.


“Поздравих лидерите на Демократическата партия Хауърд Дийн и Нанси Пелоси за изборната им победа. Казах на г-жа Пелоси, (бел.ред.: вероятно бъдещ председател на Камарата на представителите в Конгреса на САЩ) че очаквам да работим заедно. Уверих лидерите и на Камарата на представителите и Сената, че ще работим по “двупартиен начин”. Вече започваме обсъждането на програмата за следващите две години от мандата на тази администрация,” допълни Буш, като заяви: “Избирателите дадоха да се разбере, че искат да работим заедно за разрешаване на проблемите на тази страна.”
“Осъзнавам, че вотът на голяма част от американците бе израз на недоволство от липсата на напредък в Ирак, но разбирам също, че не можем да си позволим да загубим там,” каза американският държавен глава. Той потвърди, че предстои да бъде създадена смесена парламентарна комисия с представители на двете партии, под съпредседателството на Джеймс Бейкър и Лий Хамилтън, чиято работа ще е да проучи сегашната ситуация в Ирак.
Джордж Буш потвърди съобщенията за оставката на американския министър на отбраната Доналд Ръмсфелд.
“След поредица от разговори с Ръмсфелд, постигнахме съгласие, че е време за ново ръководство на Пентагона. Робърт (Боб) Гейтс, който е бивш директор на ЦРУ, е моето предложение за негов заместник. Надявам се, че Конгресът ще одобри кандидатурата му,” заяви Джордж Буш.
“На народа на Ирак искам да кажа, че Америка ще остане с тях и няма да напусне преди да си свърши работата,” каза още американският президент.

http://www.focus-news.net/

 


Сходни връзки

Джордж Буш: Разочарован съм и споделям отговорността за загубата на изборите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди