изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 09:25 EEST
Арестуваха "момичетата паяци"    
По светаПолицията арестува двама от членовете на най-известната в Чили банда на „момичетата паяци“, предаде BBC.


Бандата, която се състои само от тийнейджърки, е ограбвала богаташките жилища, разположени на последните етажи на жилищните домове в столицата на страната Сантяго.

След серия грабежи, извършени от 2005 година насам, невръстните престъпнички са задигнали ювелирни изделия на стойност стотици хиляди долара.

Бандата на „момичетата паяци“ се състои от четири девойки. Те са действали в богаташките райони на Сантяго. Катерили са се с помощта на въжета по стените и са влизали през прозорците на жилищата. А са се измъквали от къщите по нормалния път – през входа на жилището.

Членовете на бандата бяха арестувани миналата година. Три от тях бяха пратени в училище за малолетни престъпници, а не в затвора.

Те обещали повече никога да не поемат по пътя на престъпността. Но Ясна, едно от момичетата, все пак се върнала към старата „професия“, намирайки си съмишленица – Марсел.

Въпреки че и двете били бременни в последния месец, Ясна и Марсел се качили на третия етаж на жилищна сграда. Били арестувани след подаден сигнал от охраната на сградата.

Хоселина, бивше „момиче паяк“, обясни действията на членовете на бандата така: „Ние го правехме, защото ни трябваха пари. Много обичаме да си купуваме нови дрехи“.

Много чилийци смятат, че законът не е достатъчно суров към малолетните престъпници и че момичетата трябва да бъдат строго наказани.

http://www.dnes.bg

 


Сходни връзки

Арестуваха "момичетата паяци" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди