изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:18 EEST
РЕГИОНАЛНИТЕ БИБЛИОТЕКИ ДИСКУТИРАХА ПРОБЛЕМИ И ПЕРСПЕКТИВИ    
КултураДиректорът на Регионална библиотека "Дора Габе" в Добрич Пенка Христова е участвала във Втората кръгла маса "Културата в малкия град", провела се от 8 до 10 октомври в Правец.

Един от най-ценните моменти е била дискусията между всички директори на регионални библиотеки в страната. Те са разговаряли за новите правилници за работа, обсъдили са въпроси, свързани с финансовата осигуреност, текущи проблеми, закупуването на библиотечни документи, кандидатстването по проекти.
Националната кръгла маса е организирана от Министерството на културата. В отделните сесии са дискутирани проблемите, свързани с развитието на културните процеси в малките населени места. В заседанията са участвали представители на регионални структури, общини и културни дейци. Сред обсъжданите теми са били "Установяване и укрепване на партньорството като модел на взаимодействие при осъществяването на местната културна политика", "Културата като основа на интеграцията на етносите. Практики на културна интеграция", "Културата като ресурс за социално-икономическо и устойчиво човешко развитие" и др.
В края на този месец представители на регионална библиотека "Дора Габе" ще участват в среща в Малибор /Словения/ във връзка с автоматизацията на библиотеките, каза още П. Христова. Поканата е по линия на Народната библиотека.
Библиотека "Дора Габе" е получила като дарение първата книга от новата поредица на Българска народна банка "История на финансите и банковото дело. Наследство", стана ясно още вчера. Книгата съдържа спомените на Марко Рясков - управител на централната банка през 30-те години на ХХ век и министър на финансите с изключителен принос за развитието на финансовата и данъчна система на страната и за сключването на Крайовската спогодба, довела до връщането на Южна Добруджа на България, както и документи, свързани с живота и делото му. През изминалата седмица библиотеката е получила и дарение от книги от Любен Бешков - краевед, общественик, почетен гражданин на Добрич.
 


Сходни връзки

РЕГИОНАЛНИТЕ БИБЛИОТЕКИ ДИСКУТИРАХА ПРОБЛЕМИ И ПЕРСПЕКТИВИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди