изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 19:12 EEST
РАЗКРИВАТ ФИЛИАЛ НА ВАРНЕНСКИЯ ТЕХНИЧЕСКИ УНИВЕРСИТЕТ В ДОБРИЧ    
ОбразованиеПо инициатива на Добруджанския технологичен колеж и Добруджанския земеделски институт-Генерал Тошево, са предприети стъпки за откриването в нашия град на филиал на Техническия университет във Варна. Това съобщи зам.-кметът Ваня Балчева.

Процедурата е задвижена още миналата година. Идеята е в Добрич да се обучават студенти за придобиване на степен "Бакалавър" в специалностите "Агрономство", "Фермерство" и "Аграрно инженерство". Крайната дума ще има Националната агенция по оценяване и акредитация. В тази връзка поредното посещение в Добрич на експертна група е било в края на миналата седмица. В нея са били включени професори от Тракийския университет, Пловдивския университет, Технически университет-София, и Лесотехническия университет. Изразена е категоричната подкрепа отстрана на община Добрич и областната управа, посочи още В. Балчева. ДТК от своя страна има вече сключен договор за сътрудничество с Добруджанския земеделски институт за използването на преподавателски кадри. Акредитационната комисия ще заседава на 1 декември и се очаква резултатът относно откриването на филиала да бъде положителен. В този случай обучението ще започне през следващата учебна година.
 


Сходни връзки

РАЗКРИВАТ ФИЛИАЛ НА ВАРНЕНСКИЯ ТЕХНИЧЕСКИ УНИВЕРСИТЕТ В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.38 секунди