изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:00 EEST
Двама данъчни от Пазарджик задържани за изнудване    
Ред и сигурност38-годишен служител на териториалната дирекция на Националната агенция за приходите (НАП) в Пазарджик и 45-годишната му колежка са уличени във вземане на подкуп от бизнесмен от Пазарджишка област, който се занимава с добив и обработка на дървен материал, съобщиха от окръжната прокуратура в града.

Двамата данъчни инспектори са съставили акт за данъчни пропуски на бизнесмена по време на ревизия в предприятието му. Те обяснили, че проблемът му може да бъде решен, като го насочили към трето лице, на което той трябвало да даде 60 хиляди лева.

По случая са сигнализирани регионалното звено за борба с организираната престъпност (РЗБОП), което със съдействието на окръжна прокуратура и служители на НАП са предприели специализирана акция за разкриване на престъплението.

При обиск в домовете на двамата данъчни са открити ревизионни актове, фактури и три компютърни конфигурации.

Двамата са задържани за 72 часа в ареста, а прокуратурата ще настоява за постоянна мярка "задържане под стража". Оттам поясниха, че случаят се разработва от юли тази година.

http://mediapool.bg

 


Сходни връзки

Двама данъчни от Пазарджик задържани за изнудване | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди