изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 04:07 EEST
Германия осуети опит за атентат на летище Франкфурт    
По света

Германия е осуетила опит за атентат в гражданската авиация на летище Франкфурт, съобщи прокуратурата в Берлин. Задържани са шестима заподозрени.



Германската прокуратура обяви, че заговорът за атентат в пътнически полет е включвал поставяането на експлозили в багаж. Атентаторите направили през лятото контакт с човек с достъп до зоните за сигурност на летище Франкфурт, предаде Асошейтед прес. Той се съгласил да внесе опасния товар на борда срещу неназована сума. Авиокомпания Луфтханза обяви, че е била цел на атентата.

На 17 ноември полицията арестувала шестима заподозрени, но по-късно освободила петима от тях. Прокуратурата съобщи, че са претърсени и девет жилища в провинциите Райнланд- Пфалц и Есен. Заподозрените са обвинени в принадлежност или попомагане на терористична групировка.

Официално единствено прокуратурата коментира случая - представителите на летището във Франкфурт, на полицията в града, както и вътрешното министерство отказват точна информация.

През лятото двама ливанци се опитаха да взривят влакови композиции към Колон, но безуспешно. Това стана дни преди предовратяването на терористичните актове срещу американски полети над Лондон в началото на август. Това предизвика ново повишаване на мерките за сигурност в Европа и САЩ.

Повече по темата:

Ал-Кайда планира нови атаки в Европа по Коледа
 


Сходни връзки

Германия осуети опит за атентат на летище Франкфурт | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди