изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:14 EEST
В България започва работа частна поща    
НовиниПриоритет на първата българска частна поща ще бъдат по-кратките срокове на доставка. Цените на услугите обаче ще бъдат по-високи.

Първата частна поща в България T-Post ще стартира дейността си до пет месеца. Това стана ясно от проведената на 20 ноември пресконференция на Комисията за Регулиране на Съобщенията (КРС) и „Тип Топ Куриер“ АД, единствената компания получила лиценз за предоставяна на универсални пощенски услуги.

През септември 2006 г. КРС реши да даде на „Тип Топ Куриер“ 20-годишна лицензия за универсални пощенски услуги, като за момента това е единствената компания, изявила желание за такава лицензия.

Първата пощенска станция на „Тип-Топ Куриер“ АД ще бъде отворена в София през март 2007 г и ще се казва Т-Post. За начало заедно с нея ще се ползват съществуващите в момента куриерски офиси на компанията в 43 населени места в страната.

Дружеството предлага развитие на три етапа. Първият, в който ще бъдат инвестирани 7 милиона лева, ще приключи до началото на 2009 г., когато се очаква T-Post да присъства в 48 града на страната, а достъп до услугите да имат 53% от населението. Вторият етап е до юни 2011 г., като дотогава ще бъдат отворени станции в още 74 населени места. В края на третия етап, юни 2012 г., компанията се надява да покрие 87% от населението.

Цените на услугите ще бъдат малко по-високи от тези на Български пощи. Приоритет на дружеството ще бъдат по-кратките срокове на доставка. Това съобщи изпълнителният директор на T-Post и акционер в „Тип Топ Куриер“ Денка Димитрова. Вместо марка на пратките ще се поставя етикет със специален баркод. Ще има възможност през интернет клиентът да проследява пътя на своята пратка.

По думите на председателя на КРС Георги Александров конкуренцията в областта на пощенските услуги е полезна както за повишаване на качеството на тези услуги, така и за въвеждането на нови технологии в сектора. Пощенският пазар за миналата година възлиза на 125 милиона лева, или с 24% повече спрямо 2004 г. На куриерските фирми се падат общо 76 милиона лева, което е увеличение от над два пъти спрямо 2002 година.

До 2012 година във всяко населено място с повече от 800 жители, Ти-Пост трябва да има свои станции. На този етап фирмата се опитва да постигне сътрудничество с Български Пощи за използване на част от ресурсите й.

Допълнителна информация:

Комисия за Регулиране на съобщенията

Тип Топ куриер

 

http://bgcounter.com

 


Сходни връзки

В България започва работа частна поща | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди