изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:59 EEST
БАЛЧИКЛИИ СИ ИСКАТ ТУЗЛАТА ОТ ПРЕЗИДЕНТ, ПАРЛАМЕНТ, ПРОКУРОР    
ОбществоБлизо 70 души се събраха вчера вечерта на централния площад в Балчик в защита на санаториално курортен комплекс “Тузлата”. Изпратен е апел за спасяване на местността до президента, председателя на Народното събрание, Европейската комисия, главния прокурор, Комисията по околна среда на Европейския парламент и Общинския съвет в Балчик, в който се казва, че Тузлата трябва да остане в екопроекта "Натура 2000", както и да се запази и работи целогодишно санаториалната болница за рехабилитация.

Към момента здравното заведение и болничното училище там са вече затворени за зимните месеци и никой не можа да каже кога ще отворят врати. Протестиращите настояват Тузлата да премине под управлението на администрацията в Белия град, като се спрат делата за собствеността на земя между общината и държавата. Трябва да се направи основен ремонт на калолечебницата, поликлиниката и физиотерапията, настояват бивши и настоящи служители.

Апелът до институциите е подкрепен от подписите на близо 1400 души, като подписката продължава.

Според Инициативния комитет опазването на Тузлата като защитена територия многократно ще увеличи туристическия интерес към Балчик. “Нека този интерес да бъде в полза и на болните деца целогодишно, а не само за летния сезон”, пише още в апела с настояване за взимане на бързо решение, и то в полза на нуждаещите се.

Това е вторият протест, организиран от Инициативния комитет в защита на Тузлата край Балчик. Присъстваха представители на кметския екип, общински съветници, граждани. Исканията им са подкрепени от общинското ръководство, това потвърди на митинга и зам.-кметът Стефан Бошнаков.

Боряна БОЖИДАРОВА

 


Сходни връзки

БАЛЧИКЛИИ СИ ИСКАТ ТУЗЛАТА ОТ ПРЕЗИДЕНТ, ПАРЛАМЕНТ, ПРОКУРОР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.91 секунди