изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:27 EEST
Кметът на каварненското село Българево Любчо Карагюлиев: "НАТУРА 2000" ще ни унищожи    
ЕкологияБългарево. "НАТУРА 2000" ще унищожи Българево, защото районът се развива в посока туризъм. Това заяви пред Агенция “Фокус” кметът на каварненското село Българево Любчо Карагюлиев по повод включването на района в защитените екологични зони по "НАТУРА 2000".

“Ние сме решили да предприемем мерки - протести, стачки, ще пишем писма до министерства и до всички институции, за да могат хората да продадат земите си, за да се развива туризмът. Би трябвало нещата да си продължат. Това е единственото село в община Каварна, в което още има живот, и ще бъде унищожено”, заяви още Карагюлиев.
По думите му - вложени са много средства в строителство и туризъм и дори в момента се изгражда ваканционно селище. Жителите на селото се надявали да продадат имотите си заради отличните условия за туризъм. “Хората се надяват точно в този момент да си продадат имотите, знаете какъв тежък е животът, да си закърпят положението”, каза Карагюлиев. Той бе категоричен, че жителите на селото нямат нищо против опазването на екологичното разнообразие, стига да не се навлиза в частните им имоти.
Карагюлиев допълни, че еколозите трябва да дойдат на място и да проведат разяснителна кампания. “Нека се обяви пред населението кои зони влизат, кои земеделски земи влизат, да се обясни каква е процедурата. Хората не са запознати”, категоричен бе кметът. По думите му - в землището на Кранево и на Българево остават само “бегли петна” от имоти, които могат да бъдат продадени. “Това означава, че ще спаднат цените в района. Ние сме атрактивен район точно в това отношение. Много хора си вложиха парите. Много места се закупиха и още пет пъти повече места има за продажба”, коментира Карагюлиев. Според него евентуално компромисно решение би било да се намали процентът на териториите в района, които попадат в защитените зони "НАТУРА 2000".
По думите на Карагюлиев туризмът е бъдещето не само на Българево, но и на цялата община Каварна. “За Каварна се чу от три години - откакто кмет е Цонко Цонев. И ние се прочухме, и Русалка, и нос Калиакра. После ще стане така, че пак ще дойдат хора с много пари и ще купят имотите на безценица, защото ще паднат цените. И който има връзки, пак ще отиде в министерството и ще се уреди. Обаче тези бедни хорица ще си продадат имотите без пари. Това е цялата работа”, категоричен бе Карагюлиев. Той изрази мнение, че това са екологични организации, които получават пари от европейските фондове. На въпрос дали това може да е акция, за да се понижат цените в туристическия район, кметът на Българево отговори: “Няма да се учудя, ако е така”.
“Хората са готови в момента, надъхани за протести. През летния сезон - знаете какъв е напливът към нос Калиакра и към Русалка, 100% съм сигурен, че ще има стачки и затваряне на пътища”, допълни Карагюлиев.
Марта МЛАДЕНОВА
 


Сходни връзки

Кметът на каварненското село Българево Любчо Карагюлиев: "НАТУРА 2000" ще ни унищожи | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Кметът на каварненското село Българево Любчо Карагюлиев: "НАТУРА 2000" ще ни унищожи
Автор: Anonymous да 2006-12-20 @ 11:19 EET

С такъв мафиотзки поп и кмет и  това им е малко на Българевци


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди