изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-09 @ 02:34 EEST
ЗЪРНОПРОИЗВОДИТЕЛИ НАСТОЯВАТ ЗА ПОПРАВКА В БЪДЕЩ ЗАКОН    
ЗемеделиеНационалната асоциация на зърнопроизводителите настоява за поправка в бъдещия Закон за корпоративното подоходно облагане.

Това съобщи вчера в Добрич Татяна Жендова от асоциацията, която е и в Управителния съвет на Регионалния добруджански съюз на зърнопроизводителите. Писмо с искането е изпратено до президента, министър-председателя, министрите на финансите и земеделието, парламентарната комисия по земеделие, народни представители.
В проекта на закона е допусната, предполагаме, случайна грешка, каза Татяна Жендова. От НАЗ искат тя да бъде отстранена сега - преди законът да влезе на второ четене в пленарна зала. В ЗКПО е предвидено ако един актив не се използва в продължение на три месеца, да не му се начислява амортизация за данъчни цели. Жендова обясни, че в селското стопанство голяма част от машините не се използват за три и повече месеца. Например, един комбайн работи през юли, септември и ноември, сеялка за точни култури - само през април и май за сеитба на царевица и т.н. "С тази промяна са увеличава изкуствено и необосновано облагаемата печалба" - пише в писмото. В него се иска да не се преустановява начисляването на данъчни амортизации за активите, ползвани в селското стопанство или други отрасли, чието използване е обусловено от сезонността на отрасъла. Татяна Жендова посочи, че проблем ще възникне и в туризма, тъй като в някои от курортите активите им също не работят три и повече месеца. Тя допълни, че е добре въпросът да се реши сега, а не в последствие да се налагат протестни действия на големи браншове.
НАЗ бе създадена в петък - 17 ноември, в Стара Загора, съобщи още Жендова. В състава й влизат девет регионални организации от Стара Загора, Бургас, Разград, Русе, Хасково, Плевен, Ген. Тошево, Бяла Слатина и Добрич. В сряда представителите на новоизградената национална организация се имали среща със зам.-министъра на земеделието и горите Светла Бъчварова и представители на Парламентарната комисия по земеделие и гори.  Връчена е декларация, приета на учредителното събрание  на НАЗ, в която са посочени искания по наболелите въпроси, касаещи зърнопроизводството в България. Земеделците настояват за усъвършенстване на правната уредба и бюрократичното възстановяване на акциза на горивата, за допълнителна субсидия за декар реална обработваема земя за 2006 г., коригиране на срока за интервениране в земеделския сектор и др. НДТ

 


Сходни връзки

ЗЪРНОПРОИЗВОДИТЕЛИ НАСТОЯВАТ ЗА ПОПРАВКА В БЪДЕЩ ЗАКОН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.16 секунди