изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:47 EEST
БЮЛЕТИН НА РДВР    
Ред и сигурностПрез изминалите 2 денонощия  на територията обслужвана от ОД "Полиция"- гр. Добрич, са  регистрирани 6 престъпления и произшествия.

  1. След проведени активни оперативно - издирвателни мероприятия на територията на община Тервел, от служители на полицията са установени двама жители на общината, съответно 17 - годишно непълнолетно момиче и 22 -  годишен мъж , обявени съответно за общодържавно и местно издирване.
  Лицата са  издирвани от служителите на реда, тъй като през м. ноември 2006 година са напуснали домовете  си и са били в неизвестност. След установяването им са предадени на родителите им. Спрямо двете лица няма извършени престъпления.

  2.  На 26 ноември 2006 година, в Първо РПУ - Добрич е получено съобщение от жител на гр. Добрич за това, че през нощта на 25/26 ноември 2006 годита, неизвестно лице, чрез взлом е влязло в гаража му в гр. Добрич и противозаконно отнело паркираният вътре лек автомобил ВАЗ. Автомобилът е открит изоставен в района на инстриалната зона на гр. Добрич, след като е претърпял пътно - транспортно произшествие с материални щети / ударен в пътен знак/.
  В резултат на предприетите незабавни оперативно - издирвателни  мероприятия от служители на Първо РПУ - Добрич е установен извършителят на деянието, а именно 21 годишният син на собственика на автомобила. Последният е неправоспособен .
  Случаят продължава да се изяснява.    
   
             През изминалите 2  денонощия на територията обслужвана от ОД "Полиция" гр. Добрич са регистрирани 10 пътно-транспортни произшествия, с материални щети по автомобилите, съответно в гр.Добрич - 7 и на територията на община Добричка - 2 и община Каварна - 1.
 
  За времето от 23.00 часа на 24 ноември 2006 година до 19.30 часа на 26 ноември 2006 година, от служители на Първо РПУ - Добрич, РПУ - Каварна и Второ РПУ - Добрич, са установени четирима водачи на леки автомобили от  гр. Добрич, гр. Каварна, гр. Варна и с. Козлодуйци, общ. Добричка, на 26, 20, 34 и 48 години, който са управлявали след употреба на алкохол над 1.2 промила на хиляда. Техническите средства с които са изпробвани водачите са отчели съответно 1.72, 1.51, 1.21 и 2.63 промила на хиляда. Трима от водачите / 20, 34 и 48 г./,непосредствено преди установяването на наличието на алкохол са допуснали  пътно - транспортни произшествия с материални щети по леките автомобили,  съответно: удар в крайпътно дърво, преобръщане извън платното за движение и удар в паркиран автомобил. 
  Материалите  по четирите случая се подготвят за досъдебни производства, тъй като деянието на водачите е престъпление по чл. 343"Б", ал.1 от НК. Четиридесет и осем годишният водач е задържан за срок от 24 часа в съответното РПУ.

  Поделенията ОД "ПБЗН"- гр. Добрич  са  участвали в гасенето на 5  пожара.

  На 25 ноември 2006 година, около 14.25 часа в РЗ "ПБЗН" гр. Добрич, е получен сигнал за пожар в лек автомобил"Алфа Ромео" в района на бул. "Русия" в гр. Добрич. В резултат на пожара са нанесени материални щети в предната част на автомобила.
  Пожарът е предизвикан от късо ел. съединение в МПС.

  На 26 ноември 2006 година, около 20.30 часа в РС "ПБЗН" гр. Ген. Тошево, е получено съобщение от с. Снягово, общ. Ген. Тошево, за възникнал пожар в груб фураж, намиращ се в частен двор в същото село.
  Пожарът е погасен от дежурен екип на РС "ПБЗН". В резултат на пожара са унищожени около 200 бали от слама и люцерна.
  Причините довели до възникването на пожара се изясняват.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА РДВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди