изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 08:30 EEST
Бащата на едно от изгорелите деца обвини властите за инцидента    
Общество
Бащата на едно от загиналите в пожара в Перник дечица обвини служителите от Отдела за закрила на децата за смъртта на дъщеря си. Майката работи в Петрич като проститутка. Момиченцето изгоря заедно с братовчедите си - момченце и момиченце от семейство Методиеви вчера.


Мирослав Удренов, който наскоро излязъл от затвора, се опитвал да прибере детето при себе си, но социалните работници не му разрешили. “Ето какво става след като никой не си върши работата. Специално те – преди 2 месеца се бяха отровили децата, не обърнаха внимание. Точно това беше момента за тия 5 години да обърнат внимание, че щом нямат закрила – може да стане нещо такова”, коментира Удренов пред БНТ. Днес беше решено двете големи деца на семейство Методиеви (момичета на 10 и 11 години), които имаха късмет и не пострадаха при пожара в пернишката ромска махала, да бъдат върнати на родителите им. Въпреки че от отдела за закрила на детето настояваха те да бъдат отделени от семейството, от Детската педагогическа стая са преценили, че на този етап децата са в шок и не бива да бъдат стресирани допълнително, предаде БНТ. Родителите научили за трагедията в игрален дом, където били от 2 дни. В най-скоро време ще започне процедура по отнемането на родителските права, каза Венцислав Алексов, говорител на пернишката полиция. Те могат да получах и до 3 години затвор. Резултатите от пожаро-техническата експертиза ще са готови до 10 дни. Общината вече предостави временно жилище на семейството.
 


Сходни връзки

Бащата на едно от изгорелите деца обвини властите за инцидента | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди