изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 02:40 EEST
ПО 3 ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА ДЪРЖАНЕ НА 147 КГ ДРОГА    
Общество По 3 години затвор за държане на наркотици постанови Окръжният съд в Добрич на Александър Равначки от Сандански и  Георги Панчев от Добрич. Двамата ще трябва да заплатят и по 6 000 лева глоба. Те бяха признати за виновни по мегаделото за  намерените в камион "Скания" на паркинг в Добрич 147 кг амфетамини. Дрогата бе на стойност 4 412 000 лева. Голямото количество наркотик, скрито в чували, бе открито по време на спецакция, ръководена от тогавашния главен секретар на МВР Бойко Борисов.


Прокурорът по делото Георги Коларов заяви, че ще протестира присъдите. Адвокатите на обвиняемите останаха видимо доволни.

НДТ ПРИПОМНЯ

ПРИ АКЦИЯ НА ПОЛИЦИЯТА В ДОБРИЧ С УЧАСТИЕТО НА ГЕН. БОЙКО БОРИСОВ Е ЗАЛОВЕНО ГОЛЯМО КОЛИЧЕСТВО АМФЕТАМИНИ    
   Току-що завърши спецакцията на полицията в Добрич с участието на ген. Бойко Борисов, при която беше заловено голямо количество амфетамини. 

Добрич. Шест чувалчета със синтетични наркотици с общо количество около 200 килограма са заловени по време на специализирана полицейска операция на Национална служба “Сигурност” (НСС), Национална служба “Борба с организираната престъпност”, (НСБОП), РДВР – Добрич и РДВР – Варна, ръководена от главния секретар на МВР генерал-лейтенант Бойко Борисов. Първоначалната оценка на стойността на дрогата е за около 32,4 милиона лева. Операцията се извършва под наблюдението на Върховна касационна прокуратура.
Наркотиците са открити в камион – влекач. При операцията е задържан 41-годишният Георги Г.
Дрогата е била предназначена за износ, като вероятно дестинацията е за Турция и за Сирия. Информацията потвърди пред Агенция “Фокус” главният секретар на МВР генерал-лейтенант Бойко Борисов.

В късната емисия на "Нова добруджанска трибуна" - пълни подробности по случая и снимки от акцията, в утрешния брой на печатното издание - репортаж за акцията

АМФЕТАМИНИ ЗА НАД  32 МИЛИОНА ДОЛАРА  ОТКРИХА В ДОБРИЧ 

 Стоката е била предназначена за Йордания, обяви лично главният секретар на МВР генерал Бойко Борисов. Единият от задържаните е от Добрич. Задържан и вече разпитан е и организаторът на канала 

 Около 200 кг таблетки амфетамин на стойност над 32 милиона долара са намерени в Добрич, в ТИР "Скания" с благоевградска регистрация. Това обяви вчера следобед главният секретар на МВР генерал лейтенант Бойко Борисов, който пристигна в града ни. ТИР-ът бе на обществен паркинг в Добрич. Пред журналисти генерал Борисов заяви, че стоката е била предназначена за Йордания. Полицейската операция е била под ръководството на Върховната касационна прокуратура и главния прокурор на Република България, главния секретар на МВР, директорите на Националната служба "Сигурност" и регионалното звено", директорите на РДВР в Добрич и Варна. При акцията е задържан организаторът, който е българин. Ген. Борисов отказа да съобщи, в кой град е станало задържането му, но уточни, че не става въпрос за Добрич. По случая обаче има задържан и добричлия. Във въпросните около 200 кг амфетамини има над 1 милион и 300 хиляди таблетки, каза директорът на Националната служба "Борба с организираната престъпност" генерал Валентин Петров. Таблетките са с добро качество и са плътни. Амфетамините са прясно изработени и са произведени в България. За производството им са вложени поне 300 000 лева. На полицията е известно къде се намира лабораторията, но ген. Петров отказа да съобщи мястото. Вероятно, предстоят още арести.

НДТ

Връзка между добричката дрога за $ 32 млн. и убийството на Кьоравия?

Криминалисти разследват връзка между нарколабораторията в Благоевград, разбития канал с конфискувани наркотици за 32 милиона долара в Добрич и убийството на Васил Горчев-Кьоравия в Благоевград.

Задържаният преди дни в Добрич ТИР със 180 килограма синтетична дрога е трябвало да натовари от Варна електрокари, съобщиха, цитирани от “Дарик радио”, запознати с транзитирането на стоки и товари по определени канали.
Това е трябвало да стане в деня, в който камионът беше задържан.

Съоръженията по договор са били за фирма в страна от арабския свят.
Електрокарите трябвало да пристигнат с композиция на товарната гара, откъдето да бъдат качени на камиона.

По непотвърдена информация благоевградският ТИР трябвало да пристигне направо във Варна, но шофьорът решил да посети семейството си в Добрич.
Автор: news.bg / дата: 22.01.2005 16:03

ВСИЧКО ОСТАНАЛО ПО ДЕЛОТО ЗА АФЕРАТА С АМФЕТАМИНИТЕ

 

 

 

 


Сходни връзки

ПО 3 ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА ДЪРЖАНЕ НА 147 КГ ДРОГА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди