изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 06:59 EEST
В ДАНИЯ ОБЩИНСКИТЕ ЖИЛИЩА СА ПОВЕЧЕ ОТКОЛКОТО У НАС    
НовиниТова заяви в интервю за НДТ изпълнителният директор на Национално сдружение  "Благоустройство и комунално стопанство" инж. Васил Милов

- Г-н Милов, какви са целите на сдружението?
- В цял свят съществуват такива сдружения и тяхната основна цел е благоустрояването и комуналното стопанство на градовете. Ние по нищо не се отличаваме. Сред нашите приоритети в работата ни са изключително в съдействие с местните власти благоустрояването на населените места, чистотата. Не е вярно, че в света почти няма общински жилища. Например, в Дания общинските жилища са повече, отколкото в България.
- Какви са основните проблеми пред Вас?
- Основните проблеми, по които работим, това са проблемите на пазара, за да бъдем конкурентноспособни. Едно от основните неща е доброто планиране, върху което работим. Целите са да се подпомогнат стопанските структури, да подпомогнем също органите на местно самоуправление по места за благоустрояването на населените места и да създадем по-добра симбиоза със създадените общински и частни търговски дружества.
- Кои са проблемите, които можете да отличите?
- Ние непрекъснато работим за отстраняването на проблемите. В тази връзка държа да отбележа, че сме систематизирали всички общински наредби в цялата страна. Имаме разработена национална наредба за управление, стопанисване и поддържане на жилищния фонд, която дори сме внесли в МРРБ и очакваме да бъде одобрена, така че да стане нормативен акт в бранша.
 


Сходни връзки

В ДАНИЯ ОБЩИНСКИТЕ ЖИЛИЩА СА ПОВЕЧЕ ОТКОЛКОТО У НАС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди