изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 19:29 EEST
Изборите за български евродепутати ще бъдат през май 2007 г.    
НовиниСофия. Изборите за първите български евродепутати да се проведат до средата на м. май 2007 г., решиха лидерите на управляващата коалиция Сергей Станишев, Симеон Сакскобургготски и Ахмед Доган и политическите ръководства на БСП, НДСВ и ДПС.

Политическият съвет обсъди в резиденция „Лозенец” подготовката и провеждането на изборите за български представители в Европейския парламент, модернизацията на Българската армия и проекта на меморандум с „Газпром”, съобщиха от правителствената информационна служба.
Управляващата коалиция реши да предложи вотът в първите избори за евродепутати да бъде в един избирателен район с пропорционална листа. Ще се гласува с отделни бюлетини, а не с интегрална.
За основа при подготовката и провеждането на изборите ще бъде използван подготвеният и приет от Министерския съвет през април 2005 г. проектозакон за избиране на народни представители в Европейския парламент, депозиран в Народното събрание. Между двете разглеждания на законопроекта в пленарна зала ще бъдат направени необходимите допълнения. Политическият съвет на трите партии реши да се придържа към принципите на националното законодателство при избора на народни представители.
Министърът на икономиката и енергетиката Румен Овчаров запозна лидерите на управляващата коалиция с проекта на меморандум между “Булгаргаз” ЕАД и “Газпром експорт”. Той е изготвен след близо едногодишни преговори между двете компании и урежда основните въпроси по доставката и транзита на руски природен газ за България до 2030 г. Ръководството на трите партии упълномощи министъра на икономиката и енергетиката преговорите с руската компания да продължат. Политическото решение за подписване на меморандума ще бъде взето през следващата седмица.
В края на 2005 г. генералният директор на „Газекспорт” Александър Медведев ултимативно поиска промяна на транзитния договор от началото на 2006 г. Приемането на искането на руската компания щеше да доведе до увеличение на цената за потребителите на вътрешния пазар с близо 40 на сто. Преговорите за евентуална промяна на договора, регламентиращ транзита на руски природен газ през България, започнаха през февруари тази година след посещение на министър Овчаров в Москва. Позицията на руската страна беше сериозно смекчена на срещите с руския му колега Виктор Христенко и с мениджмънта на ”Газпром”. Първоначалното искане за незабавна промяна на транзитния договор беше заменено от декларирана и от двете страни готовност за регламентиране на стратегическото партньорство в областта на транзита и доставката на природен газ.
Министър Веселин Близнаков информира управляващата коалиция за процеса на модернизация на Българската армия и офсетните програми. В срок от две седмици министрите на отбраната и на икономиката и енергетиката трябва да уточнят детайлите по прилагането на офсетните програми и подготовката на нова наредба. http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Изборите за български евродепутати ще бъдат през май 2007 г. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди