изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:44 EEST
ЦЕНТЪР ЗА ПРЕРАБОТКА НА БИЛКИ ЩЕ БЪДЕ СЪЗДАДЕН В БЪЛГАРЕВО    
НовиниЦентър за преработка на билки ще бъде създаден в Българево по проект на Бизнес център Добрич в партньорство с община Каварна. Това съобщиха от пресслужбата на морското кметство. Общата цел на проекта е да допринесе за социалната и икономическа интеграция на ромското население в община Каварна.

В продължение на една година ще бъдат ангажирани 100 безработни и 26 земеделски производители от ромски произход, които ще добият общи предприемачески умения и професионална квалификация по билкопроизводство.
Проектът "Квалификация, интеграция, заетост - достоен живот за роми чрез Център за подкрепа на земеделието Каварна" е на обща стойност 176 000 евро. Средствата, които ще бъдат отпуснати по програма ФАР, са 132 000 евро, съфинансирането от страна на община Каварна е 33 500 евро, а финансовото участие от страна на Бизнес център Добрич е в размер на 10 500 евро. Предвижда се ремонт и оборудване на офис с учебна зала, сушилня и  билкозаготвителна база. Ще бъде проведено квалификационно обучение за 100-те безработни лица и 26-те земеделски производители по специалност "Билкарство" и засаждане на 100 дка билкови масиви. Проектъ включва и провеждане на семинарно обучение на тема "Възможностите за развитие на биологично земеделие, финансиране и подкрепа на земеделските стопани в условията на присъединена България към ЕС" за бенефициентите, преминали курс по предприемачество.
 


Сходни връзки

ЦЕНТЪР ЗА ПРЕРАБОТКА НА БИЛКИ ЩЕ БЪДЕ СЪЗДАДЕН В БЪЛГАРЕВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди