изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 07:36 EEST
РОТАРИ КЛУБ В ДОБРИЧ ПОДГОТВЯ СВОЯТА 10-ГОДИШНИНА    
НовиниПред НДТ настоящият президент на клуба Григор Алексиев. Той оглавява организацията в Добрич за мандата 2006/2007 г.
Роден е през 1959 г. в Добрич, семеен, с две деца. Завършил е Варненската морска гимназия и Шуменския университет "Епископ Константин Преславски". Понастоящем е управител на "Шеле България" ЕООД.

- Г-н Алексиев, кои са основните моменти в програмата на Ротари клуб-Добрич, по време на Вашия мандат?
- На 14 юни 2007 г. се навършват десет години от чартирането на нашия клуб и вече върви подготовката за отбелязването на тази годишнина. Предвиждаме юбилеен концерт и благотворителна вечер. Очакваме поне 200 гости - приятели както от страната, така и от чужбина. Замисляме също да издадем книжка и DVD с факти от историята на клуба.
Другото събитие е предстоящото чартиране през пролетта на Ротари клуб-Балчик. Ние станахме кръстници на организацията в морската община. Очертава се един много силен клуб, който вече развива дейност - дават стипендии, облякоха абитуриенти и т.н.
Освен това, предстои възстановяване на Ротари акт в Добрич - младежката организация. Това вероятно ще стане в дните преди отбелязването на 10-годишнината. В момента провеждаме срещи със сходни клубове. Предстои също младите хора да се срещнат с Пламен Минев - координатор на Ротар акт България. Всъщност децата наистина имат много идеи.
- Не сте забравили обаче и другите идеи, които имате, както и нещата, които трябва да бъдат довършени.
- Да, наистина има много работа за довършване. Например, това е доизографисването на храм "Свети Архангел Михаил", който бе създаден от Ротари клуб и общината. Искаме също да освежим създадения от нас стадион в дом "Дъга". Искаме също да реализираме идеята от часовниковата кула в "Старият Добрич" всеки ден на обед да звучи химнът на града "О, Добруджански край".
Трябва да отбележа също, че преди време ние издадохме книжка "Антидрога", която бе предназначена за родители и ги запознава с проблема. Искаме догодина да реализираме второ издание с помощта вече на Ротар акт, което да е насочено към тийнейджърите.
- По традиция, и тази година ще бъде издадена книжката "Дарования". Нейното разпространение също е с благотворителна цел. Какво предвиждате в тази насока? Предстоят също концертите "Дарования".
- Книжката "Дарования" се издава съвместно от община Добрич и Ротари клуб. Всеки, който членува в нашата организация, трябва да продаде по десет книжки. От тяхното разпространение очакваме да съберем около 2000 лева, които ще отидат в касата на фондация "Дарования". Средствата се използвам съвместно с общината за подпомагане на даровити деца и за различни инициативи.
Първият концерт от поредицата "Дарования" ще е фолклорен и ще се състои на 15 декември от 18 ч. в зала "Глобус". Поп-рок концертът пък ще бъде на 18 декември, също от 18 ч., но в залата на младежкия дом. Кулминацията ще се състои на 22 декември от 18 ч. в зала "Добрич" - на коледния благотворителен концерт "Дарования 2006". Във фоайето на залата ще бъде подредена изложба на детско творчество.
Също по традиция, и тази година Ротари клуб-Добрич, ще направи дарение на Сдружението на инвалидите "Надежда" с председател Олег Темелков. То ще бъде връчено на 27 декември и ще се изразява в около 70 пакета с продукти - захар, брашно, олио, цитрусови плодове и др.

Разговаря Велина ВЛАЙКОВА

 


Сходни връзки

РОТАРИ КЛУБ В ДОБРИЧ ПОДГОТВЯ СВОЯТА 10-ГОДИШНИНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.15 секунди