изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 07:19 EEST
СЕЛО ЧЕСТВА 100 ГОДИНИ С ИМЕТО НА ВАСИЛ КОНТАРОВ    
НовиниДни на село Василево /община Генерал Тошево/ ще се проведат от 13 до 21 декември. Повод за това е отбелязването на 100 години откакто селото носи името на Васил Контаров.

Откриването ще се състои на 13 декември, като от 13.30 ч. ще бъде организиран поход до лобното място на Васил Контаров с поднасяне на цветя и венци. На следващия ден в читалище "Ал. Гичев" ще се открие изложба, озаглавена "Наше село - минало, настояще и бъдеще". Поздрав ще отправи състав от квартал Пастир. Тържествено събрание е насрочено за 15 декември, както и спектакъл "Гераците" на ДТ "Йордан Йовков". В Дните на село Василево се предвижда още инициатива, озаглавена "Наследници на Контаров", концерт на ОУ "Йордан Йовков"  и ЦДГ. Ще има също тържествен концерт на солисти и танцов състав от ПФА "Добруджа". Ще се състои още литературно четене на тема "Василево фар в равнината". Поздравителен концерт на 21 декември ще изнесат читалищни деятели от село Кардам. Дните ще бъдат закрити със заря.
 


Сходни връзки

СЕЛО ЧЕСТВА 100 ГОДИНИ С ИМЕТО НА ВАСИЛ КОНТАРОВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди