изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 03:33 EEST
“Време”: Бивш министър на външните работи на Македония предлага своя "рецепта" за “завладяване” на България    
НовиниСкопие. В публикация, поместена днес в скопското издание “Време”, авторът Слободан Чашуле, бивш министър на външните работи на Македония, представя своя “рецепта” за решаване на въпроса с регистрацията на ОМО “Илинден” - Пирин, а по-нататък и за “завладяване” на България, за което било достатъчно “македонците да направят онова, което правят вече турците. Да спечелят само няколко депутатски мандата. От този момент нататък няма да може да се формира коалиционно правителство без македонците и турците в България”, заключава Чашуле.


Бившият външен министър на Македония предлага “всички македонци с български паспорт и новополучено гражданство да се подпишат под документите за регистрацията на ОМО “Илинден”-Пирин. Веднага след това да започнат кампания за събиране на подписите на всички българи-македонци по рождение за петиция до правителството в София да признае тази масова партия и съдът да регистрира ОМО “Илинден”-Пирин, а парламентът да приеме нейните депутати, когато бъдат избрани”. Според Слободан Чашуле списъците на членовете на ОМО “Илинден”-Пирин, заедно с петицията трябвало да бъдат изпратени в Брюксел и Страсбург и “след това, когато му дойде времето, да бъдат избрани и първите македонски депутати в Европейския парламент, макар и като български граждани”. Важна е целта, подчертава авторът и добавя, че за всички онези, подписали документи за българско гражданство и паспорт, “целта оправдава средствата”. Искат да се движат свободно из Европа, а ако следват предлагания пример, те, както е убеден Чашуле, щели да могат “да правят това без угризения на съвестта”.
Обединени около една партия, македонците в България ще влязат със сигурност в парламента в София, над чиято врата стои мотото: “Обединението прави силата”, уверен е Чашуле. Според него “те не само ще приемат закони, които ще доизграждат България като европейска страна, но и ще помогнат на Македония да следва с успех пътя към ЕС, подкрепяна от още една членка, където и македонци участват във властта”.
“В началото на този процес на “завладяване” на България е достатъчно македонците да направят онова, което правят вече турците. Да спечелят само няколко депутатски мандата. От този момент нататък няма да може да се формира коалиционно правителство без македонците и турците в България”, е “рецептата” на Чашуле.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

“Време”: Бивш министър на външните работи на Македония предлага своя "рецепта" за “завладяване” на България | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди