изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 01:02 EEST
Костов призова да спрем подкрепата за Турция    
Европейски съюз
Парламентарната група на ДСБ призова българското правителство да преразгледа досегашната си позиция спрямо членството на Турция в Европейския съюз и да се обяви за цялостно прекъсване на преговорите между ЕС и Анкара.


Това се казва в официална декларация на ДСБ, предаде БТА. Позицията за подкрепа на безусловното членство на Турция е взета още преди ЕС да реши да започне преговори с нея, подчерта председателят на партията. Партията аргументира искането с факти от доклада на ЕК: Турция не изпълнява основни политически, икономически и други ангажименти, поети в хода на преговорите. Анкара продължава да изолира и да използва етническите турци зад граница като инструмент за намеса в политическия живот и вътрешните работи на трети държави, в частност България. “Един от най-красноречивите примери за това са миналите президентски избори. В редица секции на турска територия гласуваха над 2000 гласоподаватели, което е очевидно нарушение на избирателния закон”, алармират от ДСБ. Асен Агов от партията обяви, че се обмисля дали да се разреши на избиратели от Турция да гласуват за евродепутати. Лидерът на ДСБ Иван Костов обеща да представи позицията на партията на срещата на върха на ЕНП в Брюксел и посочи, че една неподготвена за присъединяване Турция ще нанесе много реални щети на България. В края на седмицата в Брюксел ще се проведе срещата на върха на страните членки от ЕС, на която ще бъде решена съдбата на започнатите миналата година преговори с Турция.
 


Сходни връзки

Костов призова да спрем подкрепата за Турция | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди