изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:23 EEST
ОБЩИНА ГЕНЕРАЛ ТОШЕВО ОСИГУРЯВА КОЛЕДНИ ПАКЕТИ    
ОбществоОбщина Генерал Тошево ще раздаде коледни пакети на 374 социално слаби лица и семейства, съобщи зам.-кметът Георги Георгиев. Обхванати са всички населени места в Генералтошевско. Подпомагането се прави вече четвърта година и е по проект към фонд "Социално подпомагане" при Министерството на труда и социалната политика.

Предвидено е пакетите да бъдат раздадени до Коледа. Хората, които са включени в него, са определени по различни признаци - възрастни и самотно живеещи, с ниски доходи, висока степен на инвалидност и т.н. Партньор по проекта е дирекция "Социално подпомагане" в Генерал Тошево, която е извършила проверка дали хората отговарят на условията. Първоначално предвидените средства са били за 250 лица и семейства, но с решение на Общинския съвет бройката е увеличена с още 124. Коледните пакети включват трайни хранителни продукти - захар, брашно, олио, ориз, фасул и др. Партньор на общината е и Добруджанският земеделски институт, който е осигурил допълнително количество продукти.
Над 500 малчугани от 15-те целодневни детски градини ще получат коледни лакомства, осигурени от община Генерал Тошево, каза още зам.-кметът Г. Георгиев.
 


Сходни връзки

ОБЩИНА ГЕНЕРАЛ ТОШЕВО ОСИГУРЯВА КОЛЕДНИ ПАКЕТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди