изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:55 EEST
Арестуваха и този директор на Топлофикация    
Ред и сигурност
Още двама високопоставени служители от скандалното дружество "Топлофикация-София" днес бяха задържани, заяви за БГНЕС наблюдаващият прокурор на случая Божидар Джамбазов.


Той допълни, че те стоят на високо ниво в сегашното ръководство на дружеството и не пожела да даде повече подробности, тъй като работата по случая продължава. Според запознати до края на деня се очакват още арести. Задържаните са изпълнителният директор Георги Рогачев и неговият заместник Емил Антонов, предаде БНР, като цитира кмета на София Бойко Борисов. Същевременно Борисов заяви, че ще поиска от общинския съвет да възложи на представителите си в Общото събрание на “Топлофикация“ да предложат освобождаването на Георги Рогачев от поста. Общината е собственик на 51% от акциите на Топлофикация. Министерството на икономиката и енергетиката (собственик на 49% от Топлофикация) побърза да припомни, че още през август е поискало свикване на извънредно общо събрание на акционерите на дружеството и смяната на членове на борда Георги Рогачев и Георги Ненков. Преди няколко месеца бе задържан и предишният изпълнителен директор на дружествота - Валентин Димитров. Той и в момента се намира в ареста. При разследването бяха разкрити финансови злоупотреби за милиони.
 


Сходни връзки

Арестуваха и този директор на Топлофикация | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.31 секунди