изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:33 EEST
СПЕКТАКЪЛ ЗА ПРИЯТЕЛСТВОТО    
КултураПремиера на спектакъла "Горската къщичка" се състоя вчера в залата на младежкия дом в Добрич. Той се реализира от възпитаниците на Детско-юношеската театрална студия и е по едноименната поема на Дора Габе. Драматизацията и постановката са дело на ръководителя на студията Николай Генов.

Музиката е на Валентин Янков. В "Горската къщичка" играят Александра, Галя, Галин, Ина, Михаела, Петя, Велизара, Мирела, Йоана, Николета и Калоян. Първите зрители на спектакъла вчера бяха ученици от СОУ "Дора Габе".
"Това е детска поема в стихове. След като я прочетох останах впечатлен и реших да я разработя в спектакъл" - сподели пред НДТ Николай Генов и добави, че героите са ярки и интересни. Самият той е би любопитен как ще я възприемат малките актьори и се оказало, че те харесали поемата. Репетициите продължили три месеца. Това е своеобразна приказка, в която героите са животни. В самото начало на сцената се появява къщичка в гората, край която минава писана и къщичката я заговаря. След това се появяват още Шаро, магарето, козата, таралежът и др. Това е спектакъл за приятелството и че то стои в основата на всичко. "Горската къщичка" е предназначен за по-малки деца - до четвърти клас.
 


Сходни връзки

СПЕКТАКЪЛ ЗА ПРИЯТЕЛСТВОТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди