изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:30 EEST
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ЩЕ УЧАСТВА В СРЕЩА НА ОМБУДСМАНА НА РБ    
НовиниОбластният управител на Добрич Динчер Хаджиев днес ще участва в регионална среща на тема "Омбудсманът-власт на морала и авторитета. Европейски стандарти за добра администрация", организирана от омбудсмана на Република България. Това съобщиха от пресцентъра на областната администрация.

Целта е да се повиши информираността на обществото и на държавните и общински органи и техните администрации за възможностите за защита на правата на гражданите чрез институцията на омбудсмана на европейско, национално и местно ниво. Срещите се провеждат в шестте района за планиране с подкрепата на българското правителство в рамките на Комуникационната стратегия за членство на България в ЕС. Особено е важен въпросът за практическите форми на взаимодействие между омбудсмана, държавните и местни власти и местните обществени посредници за зачитането на правата на гражданите. Срещата ще се проведе в община Варна с участието на областните управители на Варна, Добрич, Силистра, Разград, Търговище и Шумен, кметовете на областните центрове и местните обществени посредници от Североизточния район за планиране, кметовете на общините от Варненска област, териториалните структури на централната администрация във Варна, членовете на Областния съвет за противодействие на корупцията и др. Областният управител на Добрич Динчер Хаджиев ще участва с доклад "Противодействие на корупцията в Добрич".
 


Сходни връзки

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ЩЕ УЧАСТВА В СРЕЩА НА ОМБУДСМАНА НА РБ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди