изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 02:59 EEST
САНАТОРИУМЪТ "ТУЗЛАТА" ВРЕМЕННО ПРЕУСТАНОВИ РАБОТАТА СИ    
Новини

Финансовата загуба на здравното заведение възлиза на 81 000 лева, съобщи управителят на санаториума Камелия Кирчева



Специализираната болница за рехабилитация "Тузлата" край Балчик временно преустанови работата си до 30 март 2007 г., съобщи за НДТ вчера управителят на здравното заведение Камелия Кирчева. До това решение по време на събрание, проведено на 22 ноември, са стигнали представители на синдикатите и на персонала на санаториума и болничното училище. "Последните деца при нас бяха до 17 ноември. Част от служителите излязоха в неплатен отпуск, а други отидоха на Борсата до 30 март. Финансовата загуба на санаториума към днешна дата възлиза на 81 000 лева за неизплатени заплати, ток, телефон, консумативи и др. Временно е преустановена работата поради липса на финанси и пациенти" - заяви К. Кирчева. 

Регионалният инспекторат по образование в Добрич пък предложи на просветния министър да закрие болничното училище заради липса на деца и раздут педагогически щат.

Въпреки обещанието на народния представител от "Коалиция за България" Ясен Пенчев, че здравният министър Радослав Гайдарски е обещал 100 000 лева, парите още не са пристигнали.

Припомняме ви, че проблемите заради условията в Специализираната болница за рехабилитация "Тузлата" и издръжката на здравното заведение ескалираха преди два месеца, когато Инициативен комитет от Балчик проведе няколко протестни митинга и изпрати куп декларации до всички ведомства за спасяване на уникалната болница.

"Надявам се, че до 30 март вече ще има решение за бъдещето на лечебницата" - каза пред журналисти зам.-областният управител на Добрич д-р Евгения Георгиева. Тя припомни, че министър Гайдарски е обещал да се намери форма за управление на санаториалния комплекс - чрез концесия или публично-частно партньорство, и е бил категоричен, че предметът на дейност няма да се промени и че санаториумът в Тузлата ще се запази. НДТ

 

 


Сходни връзки

САНАТОРИУМЪТ "ТУЗЛАТА" ВРЕМЕННО ПРЕУСТАНОВИ РАБОТАТА СИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.18 секунди