изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 09:31 EEST
Второ самоубийство в НРС за месец    
Новини
В Националната разузнавателна служба (НРС) стана второ самоубийство за месец. Служителят на службата Иван Раков се е прострелял днес и по-късно е починал от раните си.


Според официалното съобщение на НРС, цитирано от БТА, Иван Раков е работел в службата като гражданско лице по трудов договор, на длъжност "техник". За случая е уведомена Софийската военноокръжна прокуратура. От НРС добавиха, че е намерено предсмъртно писмо, от което ставало ясно, че се касае за самоубийство по лични здравословни причини. От МВР съобщиха, че министър Румен Петков е информиран за инцидента, предаде БГНЕС. Преди месец - на 15 ноември, в НРС бе намерен застрелян ръководителят на отдел „Архив“ в службата Божидар Дойчев. По разпореждане на главния прокурор Софийската окръжна военнапрокуратура образува следствено дело за смъртта на Дойчев. По данни на прокуратурата става дума за самоубийство. По думите на негови колеги причината е личен проблем, но те не уточняват семеен или здравословен. Божидар Дойчев е бил преди това служител в МВР и около 1985 г. е постъпил на работа в НРС. Около 1991 г. е оглавил отдел “Архив” в разузнаването на мястото на напусналия тогава Радко Тодоров. Дойчев бе над 60-годишен, пенсиониран е в момента на трагедията бе изпълнявал длъжността шеф на архива, но вече цивилен.
 


Сходни връзки

Второ самоубийство в НРС за месец | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.16 секунди