изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:53 EEST
Полицията арестува около 300 демонстранти в Копенхаген    
По света

Полицията изстреля сълзотворен газ и арестува около 300 души вчера, след като участниците в демонстрация без разрешение на властите в центъра на Копенхаген употребиха насилие, предаде Асошиейтед прес.



Около 1000 души се събраха в датската столица. Те протестираха срещу съдебно решение, постановяващо на група младежи да се изнесат от сграда в центъра на града, която обитават незаконно, и да я предоставят на християнска организация, която я е купила преди пет години.

Очевидци разказаха, че демонстрантите са замеряли полицаите с павета и фойерверки. Най-малко един човек от протестиращите получил дихателни проблеми от сълзотворния газ, изстрелян срещу тълпата.

Местният вестник "Юландспостен" съобщи, че един демонстрант е изгубил съзнание, а двама полицаи са откарани в болница с наранявания.

Демонстрация в подкрепа на младежите, които градските власти искат да прогонят, се състоя и в четвъртък, но тогава тя запази мирен характер.

Властите твърдят, че от въпросната сграда са тръгвали множество демонстрации, които са прераствали в размирици през 80-те и началото на 90-те години.  http://darik.net

 


Сходни връзки

Полицията арестува около 300 демонстранти в Копенхаген | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди