изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 19:07 EEST
Председателят на ПАСЕ поиска освобождаването на осъдените на смърт медици в Либия    
НовиниПариж. Председателят на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа Рене ван дер Линден изрази своето възмущение от смъртните присъди, които либийският съд постанови за петте български медицински сестри и палестинския лекар, и поиска незабавното им освобождаване, предаде РИА Новости.

“Дълбоко съм възмутен от решението на съда, което е в разрез с представените от експертите достоверни факти, доказващи невинността на медиците”, каза ван дер Линден в съобщение, разпространено от пресцентъра на Съвета на Европа. Като отбеляза, че смъртта на заразените с ХИВ деца е “ужасно нещастие”, председателят на ПАСЕ заяви, че наказването на невинни хора за това нещастие би било изключително несправедливо и допълни, че ще поиска от либийските власти смъртните присъди да бъдат отменени и българските медицински сестри и палестинският лекар да бъдат освободени незабавно. В своето заявление Рене ван дер Линден призова Международната общност да направи всичко възможно да бъдат отменени смъртните присъди.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Председателят на ПАСЕ поиска освобождаването на осъдените на смърт медици в Либия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.19 секунди