изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:06 EEST
ДА ПРАЗНУВАМЕ БЕЗ ПОЖАРИ - СЪВЕТВАТ ОГНЕБОРЦИ    
Ред и сигурност
Съвети към гражданите на Добричка област по отношение на противопожарната безопасност по време на предстоящите Коледни и Новогодишни празници отправя областна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Добрич.

Огнеборци коментират, че празниците са свързани с организирането и провеждането на тържества в детските, учебните и други обществени сгради, ресторантите и останалите увеселителни заведения също работят с пълен капацитет. Организаторите на тържествата и собствениците на заведения обаче - в стремежа си да създадат уютна обстановка и добра украса на помещенията, често пренебрегвали противопожарните изисквания. Търговските обекти се презареждали със стоки и често се нарушавали правилата за тяхното съхранение. Традиционната украса на витрини, заведения, детски, учебни и други помещения за масово събиране на хора допълнително повишавала риска от запалвания на пожари. През последните години за украси на елхи, витрини и помещения все повече се използвали нетрадиционни светещи гирлянди и други ефекти на ел.ток. В голяма част от случаите същите се монтирали непосредствено върху горими облицовки, конфекция и др., което е в разрез на противопожарните изисквания.
През този период ел. инсталациите в домовете на гражданите нерядко се претоварват от големия брой едновременно включени ел. прибори, допълват от ОДПБЗН. За да остане настроението ни наистина весело и празнично, огнеборците апелират да се спазват правилата за пожарна безопасност. Да не се използват прекалено горими украси, фойерверки и други пиротехнически ефекти по време на празненствата. Да не се оставят горими материали в близост до отоплителните уреди. При ползването на ел. уреди да се има  предвид опасността от претоварване на инсталациите. Свещичките, бенгалският огън и фойерверките да се използват така, че искрите и пламъците от тях да не попадат върху лесно запалими материали и украси. Под никакъв предлог да не се допуска деца сами да си играят с бенгалски огън, свещички и фойерверки. По време на устройване на празненства в детските, учебните и други обществени места изходите за евакуация да бъдат отворени и свободни.
Областна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Добрич пожелава на всички граждани на областта весели празници и успешна 2007 година! НДТ

 


Сходни връзки

ДА ПРАЗНУВАМЕ БЕЗ ПОЖАРИ - СЪВЕТВАТ ОГНЕБОРЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди