изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 02:09 EEST
ОГРОМНО КОЛИЧЕСТВО ПРЪСТ ЗАТРУПА ДОБРИЧЛИЯ ПРИ ИЗКОПНИ РАБОТИ    
Общество55-годишен мъж от Добрич пострада тежко, след като огромно количество пръст се срути върху него по време на изкопни работи, научи НДТ. Инцидентът стана вчера, около 12 часа, по ул. "Детелина" в ромската махала.

Там от няколко дни фирма "Дъга Апостол" извършва изкопни работи по изграждането на канализация по проект, спечелен от общината. Илия Атанасов Енчев бил в изкопа с дълбочина 3 метра, заедно 54-годишния Кочо Маринов. Те правели кофраж, когато пръстта от насипа отстрани се изсипала отгоре им. Кочо бил затрупан до кръста и успял лесно да бъде изваден от другите работници. Пръстта покрила изцяло Илия. Той бил изваден от пристигналите на място петима пожарникари. В областната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" сигналът за произшествието постъпил в 12.07 часа.
"10 минути стоя без въздух, изкараха го син" - каза за НДТ Кочо Маринов. Още 50 минути са били необходими на огнеборците, за да  измъкнат Илия Енчев напълно от пръстта. Свидетели на инцидента разказаха, че са ровили на равно с тях с ръце. Огнеборецът Манол Златев правил на два пъти изкуствено дишане на Илия, според колегите му това го върнало към живота. Според работниците на обекта, плоскостите на кофража са спасили 55-годишния мъж.
Илия Енчев е в кома, настанен е в отделението по реанимация на болницата в Добрич. Лекари казаха, че е с комбинирана травма - на главата, гръдния кош и таза. Състоянието му е изключително тежко. Пострадалият е баща на три деца. Шефът на фирма "Дъга Апостол" Кирчо Апостолов отказа коментар за инцидента. НДТ

 


Сходни връзки

ОГРОМНО КОЛИЧЕСТВО ПРЪСТ ЗАТРУПА ДОБРИЧЛИЯ ПРИ ИЗКОПНИ РАБОТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди