изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:47 EEST
НЕ ПРИЕХА ПРОГРАМАТА ЗА РАЗВИТИЕ НА ТУРИЗМА В ДОБРИЧ    
НовиниВчера се проведе последно заседание за тази година на Общински съвет Добрич. Дневният ред бе единодушно приет. По първа точка докладна от името на кмета представи зам.-кметът Галина Митева - относно развитието на туризма в община Добрич - постигнати резултати и перспективи за 2007 г. След като изслушаха докладната, съветниците се активираха и започнаха бурен дебат в залата.

поред Антония Димчева, в програмата за развитие на туризма липсват конкретни партньори, не са посочени обекти, които да са акцент в програмата, както и прогнозна план-сметка за изразходване на средствата. Свежен Петров заяви, че е възмутен, защото са изпуснати две години и в програмата не фигурира нито един конкретен обект. Той добави още, че общината не е проявила интерес към направеното предложение от частен казан за ракия. Идеята на собственика била казанът да се превърне в туристическа атракция, като процент от приходите щяло да има и за общинската хазна. Михаил Божилов заяви, че туризмът не са само дейностите на туроператорите. Той обърна внимание върху факта, че все още има табели, на които фигурира старото име на града - Толбухин, както и че липсват табели с адреси. Лъчезар Росенов обърна внимание, че в предложената програма за развитие на туризма по никакъв начин не фигурира отварянето на границата ни с Румъния. В крайна сметка, дебатът в залата бе прекратен от председателя на ОбС д-р Попов и след проведеното гласуване стана ясно, че съветниците приеха единствено отчета за изтичащата година, но не и програмата за развитие за 2007 г. Съветниците решиха още отново да употребят медиите, по предложение на Веселин Сидеров, който заяви, че програмата за развитие на туризма трябва да бъде внесена отново в залата, след като бъде направена широка дискусия чрез медиите. Не се прие да бъде удължен договорът за предоставяне на концесия върху част от имот, използван като обект за обществено хранене. Не се прие и предложението за замяна на имоти, частна собственост с имоти общинска собственост по ул. "Каменица" в Добрич.
 


Сходни връзки

НЕ ПРИЕХА ПРОГРАМАТА ЗА РАЗВИТИЕ НА ТУРИЗМА В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди