изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:28 EEST
ДАВАТ ИМЕТО ЕВРОПА НА ТЕЛЕНЦЕ, СЛЕД КАТО ВЛЕЗЕМ В ЕВРОСЪЮЗА    
Коледа

Първото теленце, което ще дойде на бял свят в добруджанското село Вичево след 1-ви януари, ще носи името Европа, обяви 68-годишният чобанин Атанас Узунов.



Очаква се около 20 януари юницата Нела да роди, а идеята за името на малкото теле идва от факта, че от началото на следващия месец страната ни ще бъде членка на ЕС.

Екипът на НДТ завари дядо Начко на метри от българо-румънската граница. „Всеки ден водя животните да пасат близо до границата. Не я приближавам, защото ще ме глобят от 500 до 1000 лева. В момента гледам 15 животни – крави, овце и кози. Дневно изминавам близо 50 километра. Досега мои животни не са преминавали границата, но преди 4-5 години пияни момчета объркаха пътя по тъмно и бяха заловени в Румъния” - ни каза чобанинът.

Той сподели, че чистият въздух и спокойният живот са го оставили в пограничното село Вичево, където 4-5 къщи вече са продадени на англичани.

„Искам да увеличат пенсиите и да намалят водата, че - както е тръгнало, добруджанци ще плащаме по 3 лева на кубик”, ще си пожелае дядо Атанас Узунов за Нова година. НДТ

 


Сходни връзки

ДАВАТ ИМЕТО ЕВРОПА НА ТЕЛЕНЦЕ, СЛЕД КАТО ВЛЕЗЕМ В ЕВРОСЪЮЗА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди