изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:40 EEST
ТРИ КОМПАНИИ ОТ ДОБРИЧ ЩЕ БРОЯТ НАД 240 000 ЛЕВА НА АЕЦ "КОЗЛОДУЙ"    
НовиниОкръжният съд в Добрич излезе с решение, че признава иска на АЕЦ ”Козлодуй” ЕАД срещу три фирми от Добрич, съобщи съдията по делото Адриана Панайотова.


Българско машиностроене-Добрич-БМД АД, ПРК-2002 АД и Полуремаркета и контейнери АД са осъдени да заплатят на атомната централа общо 241 154 лева за предоставени некачествени цистерни.
От съда ни информираха, че преди пет години „ПРК”АД - Добрич е спечелила конкурс на АЕЦ "Козлодуй" за изработка на 2 цистерни със специално покритие, в които е трябвало да се превозват химикали. Изпълнението на поръчката започнало, но през това време акционерното дружество се разпаднало на три компании, които направили цистерните. Самата конструкция на товарните автомобили е била направена  от „ПРК”, а за вътрешната изолация е била ангажирана РМЗ "Враца". Заради некачествена изработка колите корозирали, а от атомната централа са завели търговско дело.
Съдия А. Панайотова добави, че съдът е признал и обратния иск. РМЗ "Враца" е осъдена да брои и на трите дружества по 40 666 лева заради лошата изолация.
Решенията на Окръжния съд в Добрич са били обжалвани от всички страни във Варненския апелативен съд. НДТ


 


Сходни връзки

ТРИ КОМПАНИИ ОТ ДОБРИЧ ЩЕ БРОЯТ НАД 240 000 ЛЕВА НА АЕЦ "КОЗЛОДУЙ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди