изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 07:01 EEST
Граничен пункт Гюргево отново бе блокиран    
Европейски съюзГюргево. Скандалът с таксите на граничен пункт Гюргево продължава. Пунктът Гюргево-Русе отново бе блокиран през тази нощ, предаде телевизия Антена 3.

Въпреки, че със заповед на кмета на града до понеделник бе отменено събирането на транзитна такса, местните власти са поискали от влизащите в Румъния шофьори екологична такса. Това предизвикало гнева на водачите, които отново са блокирали пункта. В момента няколко шофьори на ТИР отказват да напуснат граничния пункт.
Държавният секретар в Министерството на вътрешните работи на Румъния Мирча Тоадер казва, че кметът на Гюргево Лучиян Илиеску е издал заповед да не се взима никаква такса от преминаващите през територията на общината. Тоадер посочва, че екологичната такса е била задължителна за всички гранични пунктове в Румъния, но е отпаднала след присъединяването на страната към ЕС, тъй като не е в съответствие с разпоредбите на Съюза.
По-рано началникът на Главна дирекция “Гранична полиция” главен комисар Красимир Петров каза за Агенция "Фокус", че пътникопотокът от Гюргево е нормален и при тях не са постъпвали сигнали за някакви нарушения до момента.

http://www.focus-news.net

 


Сходни връзки

Граничен пункт Гюргево отново бе блокиран | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди