изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 01:58 EEST
Атака ще иска избори, ако остане договора за АЕЦ    
Политика"Атака" ще поиска от правителството да признае за нищожни договореностите за спирането на реакторите на АЕЦ Козлодуй. Това каза лидерът на “Атака“ Волен Сидеров на пресконференция, предаде репортер на Агенция “Фокус”.

По думите му “Атака” е намерила правни основания за анулиране на договора. “Според Виенската конвенция за правото на договорите, България е в правото си да подложи на преразглеждане договора за спирането на реакторите”, обясни Сидеров. Ако правителството не успее да се пребори за включването отново в действие на затворените блокове на АЕЦ Козлодуй, това би било основание за предсрочни парламентарни избори, писа БГНЕС. Според Сидеров основна вина за това носят персонално Симеон Сакскобурггостки като бивш министър-председател, тогавашният външен министър Соломон Паси, преговарящият с ЕС Меглена Кунева и енергийният министър Милко Ковачев. От техните действия би трябвало да се заинтересува прокуратурата, допълни Сидеров и обвини Гюнтер Ферхойген в лобистки интереси и оказване на неправомереннатиск над българската страна.
 


Сходни връзки

Атака ще иска избори, ако остане договора за АЕЦ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди