изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-02 @ 03:05 EEST
САМО ДВАМА СКОЧИХА В 7-ГРАДУСОВАТА ВОДА ПОД НОС ЧИРАКМАН НА БОГОЯВЛЕНИЕ    
ОбществоПо традиция на Богоявление - Йордановден, в Каварна отец Василий от храм "Успение Богородично" в морския храм отслужи богоявленски водосвет на буна 2 под нос Чиракман. Половината град се бе стекъл на буната и независимо от острия пронизващ вятър и ниската температура - едва 6 градуса, търпеливо изчака да бъде поръсен за здраве.

Както винаги, много бяха емоциите в очакване на смелчаците, които ще се хвърлят в студената 7-градусова вода, за да извадят кръста за здраве. Само двама бяха куражлиите - 19-годишният Траян Попов от Каварна, и неговият съгражданин - 27-годишният Иван Ташев, които се осмелиха да скочат в студеното море в надпревара за кръста. Пръв до него достигна Траян, който скача за трета поред година, но за първи път побеждава. След излизането му от морето първият поздрав за него и целувката бяха от майка му. Отец Василий дари победителя с икона, а кметът на Каварна Цонко Цонев му връчи 300 лв. и рекламни материали на общината. Останалият втори в надпреварата Иван разкри пред журналисти, че за първи път скача за кръста на Богоявление, като за това бил мотивиран от дама от столицата. Иван получи от кмета на Каварна 100 лв. и рекламни материали на кметството.
Пред събралото се множество на буна 2 Траян, който още е ученик в морското училище във Варна, пожела на себе си и всички здраве и живот.
 


Сходни връзки

САМО ДВАМА СКОЧИХА В 7-ГРАДУСОВАТА ВОДА ПОД НОС ЧИРАКМАН НА БОГОЯВЛЕНИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди