изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 11:30 EEST
УБИЙСТВОТО НА КМЕТ Е ПОСЕГАТЕЛСТВО СРЕЩУ ДЪРЖАВНОСТТА    
НовиниКметовете на Добричка област остро осъдиха убийството на колегата си от Елин Пелин Янко Янев.

Детелина НИКОЛОВА - кмет на община град Добрич и зам.-председател на НСОРБ: "Още снощи научих за убийството от човек от нашето посолство в Лондон. /Б.а. Д. Николова е член на българската делегация, водена от министър Орешарски, която присъства на тържествата в английския парламент по повод присъединяването на България към ЕС./ Това е ужасно. Трябва да се научим да ценим човешкия живот, без значение дали това е кмет или обикновен човек". Тя добави още, че НСОРБ излиза с декларация, с която остро се осъжда този акт, като се твърди, че това е акт на посегателство срещу държавността.
Димитър МИХАЙЛОВ - кмет на община Генерал Тошево: "Мога да кажа, че това не е начинът, по който трябва да се решават проблемите. Дори и да има такива. Това е трагедия за всички и особено за нас - хората, които сме ангажирани в местната власт."
Елка ДИМОВА - кмет на Шабла: "Потресена съм от случилото се. Кметовете не трябва да се превръщат в жертви, защитавайки интересите на своите общини. Според мен кметовете в България не са защитени".
Живко ГЕОРГИЕВ - кмет на община Тервел: "Какво мога да коментирам? Това нормално ли е? Имаме убит кмет на община, а не виждаме да правят нещо хората, които са отговорни. Показваме за пореден път, че сме държава, в която се погазват законите. Толкова съм възмутен, че думите не ми стигат. Друг коментар просто нямам".
Красимир МИХАЙЛОВ - кмет на Балчик: "Съжалявам за случилото се. Убийството е потресаващо. Сещам се, че това не е първото посегателство срещу кмет. Бащата на депутатката Илияна Йотова, който бе кмет на село, бе убит преди около 2 години във влак. Изказвам съболезнования на близките и на роднините на убития в Елин Пелин кмет. Органите трябва да открият извършителя и да се изясни защо се е стигнало до този тежък случай. Ние като публични личности сме без охрана и не сме защитени".
Петко ПЕТКОВ - кмет на община Добричка: "Възмутен съм, че се посяга на представител на местната власт. Притеснен съм, че се прилагат такива действия спрямо кмет и ги осъждам. Надявам се органите да открият и накажат извършителите на убийството  и да се изяснят причините. Това показва, че с всеки един кмет може да се постъпи по този начин".
Цонко ЦОНЕВ - кмет на община Каварна: "Познавах се лично с колегата от Елин Пелин. Той беше много свестен човек - това за мен е недопустимо. Когато трябва да ни мачкат нас кметовете - проблеми няма, а когато стане дума за нашата безопасност - няма кой да ни защити. Това е пълен абсурд. Трябва да се спре това отношение. Кметовете не са боксови круши или торби с пясък, върху които всеки да тренира. Едно време имаше един филм "Подкрепете местния шериф", може би трябва да издигнем инициативата "Подкрепете местния кмет".
 


Сходни връзки

УБИЙСТВОТО НА КМЕТ Е ПОСЕГАТЕЛСТВО СРЕЩУ ДЪРЖАВНОСТТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди