изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:46 EEST
ОКОЛО 350 000 ЛЕВА ТРЯБВАТ ЗА ГАЗИФИКАЦИЯ НА ДРАМАТИЧНИЯ ТЕАТЪР    
КултураДиректорът Атанас Ганев вчера е имал среща със зам.-кмета Ваня Балчева, на която отново е поставил въпроса с отоплението на ДТ "Йордан Йовков"
Около 350 000 лева са нужни за газифициране на сградата на драматичния театър в Добрич.

Само съставянето на проекта ще струва около 50000 лв. Приблизително 6 000 квадратни метра е застроената площ на театъра, на като цяло пространството възлиза на 13 400 кубически метра, чието отопляване е много трудно. Това заяви директорът на ДТ "Йордан Йовков" Атанас Ганев, който вчера е имал среща със зам.-кмета Ваня Балчева и отново е поставил въпроса за газифицирането. Директорът бе категоричен, че общината е добронамерена и съпричастна към проблема, а кметският екип се отнася с коректност и толерантност. "Във времето, в което живеем, разбирането и добрата дума също са от голямо значение" - заяви Ат. Ганев. Той припомни, че за газифицирането на сградата на театъра се говори не за пръв път, въпросът е поставян многократно пред различни институции, включително и чрез писма до Министерството на културата. Около 3500 лева месечно са приходите от наеми на драматичния театър, а само за месеците ноември и декември изразходваното електричество е за около 6 000 лева, посочи директорът. През зимните месеци представления се играят само в камерната зала, защото в нея има подово отопление.
През 2008 г. добричкият драматичен театър ще отбележи своята 80-годишнина, като подготовката за честванията трябва да започне отрано, заяви още Атанас Ганев. За това също е станало дума по време на срещата му със зам.-кмета Ваня Балчева. Директорът има идея за написването на книга с историята на театъра.
17 заглавия са реализирани за две години и десет месеца на сцената на ДТ "Йордан Йовков". В началото на 2007 г. се мисли и за нови спектакли. Изискване на министъра на културата Стефан Данаилов е да не се гони количество, а качество, заяви още директорът на театъра Атанас Ганев.
 


Сходни връзки

ОКОЛО 350 000 ЛЕВА ТРЯБВАТ ЗА ГАЗИФИКАЦИЯ НА ДРАМАТИЧНИЯ ТЕАТЪР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди