изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 20:50 EEST
Д. НИКОЛОВА - С ЛИЧЕН ПОДАРЪК ОТ ЛОРД ХАНИНГФИЙЛД    
НовиниКметът на Добрич е поканила Джефри Ван Орден да гостува в Добрич

На официалния прием в Камарата на лордовете в британския парламент в Лондон, депутатът от Европейския парламент и докладчик за България Джефри Ван Орден лично е поздравил кмета на Добрич за пълноправното европейско членство на България, съобщиха от пресслужбата на общината. Детелина Николова е отправила покана към Дж. Ван Орден да гостува в Добрич тази година. Британският политик е получил като подарък европейския паспорт на добруджанския град, който е последният рекламен продукт на добричкото кметство.
Детелина Николова бе единственият български кмет, поканен на официалното събитие, посветено на присъединяването на България и Румъния в Европейския съюз. Самата тя разкри, че всички на приема са вдигнали наздравици с чаша българско вино. Поканата към Д. Николова бе отправена от председателя на Съвета на Графство Есекс Лорд Пол Ханингфийлд.
За НДТ кметът Д. Николова сподели още, че е получила личен подарък от лорд Ханингфийлд - английски чайник. Джентълменът връчил именно такъв подарък, защото запомнил, че Д. Николова е почитателка на чая.
На приема, състоял се на 9 януари в британския парламент в Лондон, са присъствали посланикът на България във Великобритания Лъчезар Матев, дипломати, политици, представители на бизнес-средите и медии от Обединеното кралство. Българската страна е била представена от зам.-министъра на външните работи на България Евгения Колданова, областния управител на Русе Мария Димова, кмета на Добрич Детелина Николова. Официалните лица са били запознати с бита, традициите и културата на добруджанския край, представени в рекламните издания на община Добрич. В рамките на разговорите са обсъдени и теми, свързани с развитието на еврорегионите в България, добавиха още от пресслужбата на кметството.
 


Сходни връзки

Д. НИКОЛОВА - С ЛИЧЕН ПОДАРЪК ОТ ЛОРД ХАНИНГФИЙЛД | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.36 секунди